Αργεί για την ενίσχυσή της η Γιουνάιτεντ

Η νέα μορφή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί ένα σταυρόλεξο για δυνατούς παίκτες αφού μετά και την επισημοποίηση της μετακίνησης του Πατρίς Εβρά στη Γιουβέντους, τίποτα δεν θα θυμίζει σε...πρόσωπα και ίσως σε ποιότητα την αμυντική γραμμή των «κόκκινων διαβόλων».



Αργεί για την ενίσχυσή της η Γιουνάιτεντ

Χωρίς  Φέρντιναντ, Βίντιτς και Εβρά ούτε καν στα αποδυτήρια, ο Λουίς Φαν Χάαλ δεν θα έχει ούτε την εμπειρία των παλιών για να πορευθεί στη νέα εποχή. Ίσως και ο ίδιος να μην το ήθελε από την στιγμή που αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του σύνολο, τη δική του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι αντικαταστάτες σίγουρα θα έρθουν και οι συγκρίσεις θα είναι αναπόφευκτες. Ήδη ο Λουκ Σο είναι παίκτης της Γιουνάιτεντ και χωρίς τον Γάλλο πλέον αλλά και τον Μπίτνερ, έχει πάρει τη φανέλα του βασικού αριστερού μπακ στο σπίτι του πριν καν αρχίσει η προετοιμασία. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον ένα μεγάλο όνομα και φυσικά σε αυτά δεν λογίζονται ούτε ο Ντε Φρέι, ούτε κάποιος από τους υπόλοιπους που έχουν γραφτεί στο ρεπορτάζ, πλην του Χούμελς.

Η παρουσία των Σμόλινγκ και Έβανς δεν μπορεί να προσφέρει ασφάλεια στη Γιουνάιτεντ, η οποία σε 20 μέρες θα μπει στον αγωνιστικό χώρο για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς χωρίς να έχει τουλάχιστον τέσσερις δυνατές λύσεις για την αρχική της 11άδα αφού πλην των δύο κεντρικών αμυντικών, χρειάζεται δεδομένα έναν μέσο για τον άξονα και έναν περιφερειακό επιθετικό.

Τα λεφτά που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του Ερέρα και του Σο ήταν πολλά αλλά όταν η Γιουνάιτεντ επί χρόνια συνήθισε να μην σπαταλά αλόγιστα, αυτόματα γίνονται ελάχιστα, την στιγμή που η ομάδα βρίσκεται στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής. Εκτός και αν ο Φαν Χάαλ έχει ήδη εικόνα για την 2η ομάδα, απ' όπου και θα αποφασίσει την άνοδο 2-3 ποδοσφαιριστών με σκοπό να χτιστούν στα χέρια του. Ακόμη και αυτό να συμβεί πάντως, η περσινή τραγική χρονιά έχει εξαντλήσει τα όποια περιθώρια υπομονής και πίστωσης χρόνου θα μπορούσε να ζητήσει ο Ολλανδός για την πρώτη του χρονιά στο Μάντσεστερ.