Αλλάζει πρόσωπα, ίσως και στιλ!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο συμπληρώνει σιγά-σιγά τα τελευταία κομμάτια της νέας Τσέλσι και ετοιμάζεται να την επαναφέρει στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου μέσα από την επιτυχημένη συνταγή της Ατλέτικο Μαδρίτης. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Αλλάζει πρόσωπα, ίσως και στιλ!

Ο Πορτογάλος τεχνικός αντιμετώπισε πέρυσι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ την Ατλέτικο Μαδρίτης, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό μετά την εντός έδρας ήττα στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ίσως εκείνη η βραδιά να τον επηρέασε περισσότερο από κάθε άλλη για τη δομή της νέας Τσέλσι που ονειρευόταν.

Η επιστροφή του Τιμπό Κουρτουά ήταν κάτι που σιγο-ψιθυριζόταν στο Λονδίνο μήνες πριν ενώ το φλερτ με τον Ντιέγκο Κόστα πέρασε άμεσα στο επόμενο στάδιο χωρίς να κολλήσει για πολύ καιρό στις διαπραγματεύσεις, απόδειξη του πόσο πολύ ήθελε ο Μουρίνιο να χτίσει πάνω του. Μπα και Ετό αποτελούν παρελθόν και ο πολιτογραφημένος Ισπανός θα είναι δεδομένα ο Νο1 επιθετικός με τους Λουκάκου και Τόρες να περιμένουν τις ευκαιρίες τους.

Η απόκτηση ενός αριστερού μπακ ήταν επιτακτική ανάγκη αφού ναι μεν η λύση Αθπλικουέτα απέδωσε πέρυσι αλλά πόσο λογικό θα ήταν ο Μουρίνιο να συνέχιζε με έναν δεξιοπόδαρο στην αριστερή πτέρυγα. Και σε αυτή την περίπτωση, ο Πορτογάλος φρόντισε να ψωνίσει από την Τσέλσι με τον Φελίπε Λουίς να αφήνει και αυτός τη Μαδρίτη για το Λονδίνο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι και ο τελευταίος. Τα δημοσιεύματα για την απόκτηση του Τιάγκο όλο και πληθαίνουν και δεν αποκλείεται να ενισχύσει και αυτός τη μεσαία γραμμή των «μπλε» μετά την απόκτηση του Σεσκ Φάμπρεγας.

Το έντονο χρώμα της Ατλέτικο σε πρόσωπα ίσως φέρει αλλαγή και στο στιλ της Τσέλσι. Άλλωστε από την πρώτη χρονιά που ανέλαβε ο Πορτογάλος προπονητής τις τύχες της ομάδας, μόλις τρεις ποδοσφαιριστές παραμένουν στο ρόστερ. Τέρι, Μίκελ και Τσεχ αποτελούν τις φιγούρες που θα θυμίζουν στον Μουρίνιο την πρώτη του γνωριμία με την ομάδα και πλέον είναι πιθανότερο από ποτέ, η Τσέλσι εκτός από πρόσωπα να αλλάξει και αγωνιστικό στιλ.