Τέτοια deal θα τα ζήλευε και η Πόρτο!

Όταν εισπράττεις για τον 18χρονο Λουκ Σο και τον εξελίξιμο Ανταμ Λαλάνα που ωστόσο έχει μόλις δύο καλές χρονιές πίσω του περισσότερα χρήματα από ότι η Μίλαν από την Παρί Σεν Ζερμέν για Τιάγκο Σίλβα και Ιμπραίμοβιτς, τότε τα σχόλια περιττεύουν! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Τέτοια deal θα τα ζήλευε και η Πόρτο!

Δεν ξέρω ειλικρινά πως θα εμφανιστεί αγωνιστικά, την επόμενη σεζόν , η ομάδα έκπληξη του τελευταίου 18μηνου στην Πρέμιερ Λιγκ, η Σαουθάμπτον αλλά σίγουρα έχει τμήμα μάρκετινγκ και μάνατζμεντ που βγάζει λαγούς από το καπέλο! Τέτοια deals που έκαναν μέσα στο καλοκαίρι θα τα ζήλευε και ο πρώτος διδάξας του είδους ο ένας και μοναδικός Ντα Κόστα στην Πόρτο!

Συνυπολογίστε πως για έναν παίκτη που έχει περάσει τα τριάντα και μόλις πριν μία δεκαετία έπαιζε στις  ερασιτεχνικές κατηγορίες , τον Ρίκι Λάμπερτ επίσης εισέπραξε χρήματα και έχετε την εικόνα. Οι «Αγιοι» εξαργυρώνουν αυτό το αγωνιστικό τους κρεσέντο από την League One έως την καθιέρωση στην Πρέμιερ Λιγκ μέσα σε μία τετραετία με τις πωλήσεις που ζεσταίνουν τα ταμεία αλλά φυσικά τώρα που έφυγε και ο Μαουρίσιο Ποκετίνο για την Τότεναμ τα ερωτηματικά για το τι ξημερώνει την επόμενη μέρα στο μεγάλο λιμάνι του νότου γιγαντώνονται!

Το ανησυχητικό αγωνιστικά είναι πως υπάρχουν και άλλοι παίκτες στον προθάλαμο της εξόδου. Ο Ντέγιαν Λόβρεν για παράδειγμα είναι πάρα πολύ πιθανό να ακολουθήσει τους υπόλοιπους που ήδη μάζεψαν τα πράγματα τους και το να καταλήξει και αυτός , όπως οι Λαλάνα και Λάμπερτ στο «Ανφιλντ» είναι εξαιρετικά πιθανό. Η Σαουθάμπτον που φέτος μέχρι τον Δεκέμβριο είχε πραγματοποιήσει το καλύτερο ξεκίνημα στην κορυφαία κατηγορία στην ιστορία της θα έχει πρακτικό πρόβλημα στο να μοντάρει υπό τον νέο της προπονητή Ρόναλντ Κούμαν γρήγορα μία ομάδα και πάλι που θα είναι ανταγωνιστική. Η φημολογούμενη μεταγραφή του εξαιρετικού χαφ Ντούσαν Τάντιτς από την Τβέντε θα δώσει μία λύση αλλά χρειάζονται αρκετές τέτοιες προσθήκες.

Εκείνο που έκανε πάντως πολύ καλή εντύπωση στους φίλους των Saints ήταν η κίνηση του Λαλάνα να δημοσιεύσει σε  ολόκληρη σελίδα στην τοπική εφημερίδα ένα μεγάλο ευχαριστώ προς την ομάδα και τον κόσμο! «14 χρόνια που είναι αλησμόνητα και που θα μείνουν για πάντα στην καρδιά και στη μνήμη,   ευχαριστώ για όλα φίλοι της ομάδας» έλεγε η καταχώρηση και υπήρξαν πολύ εγκωμιαστικά σχόλια για τη κίνηση του πρώην άσου της Σαουθάμπτον και νυν της Λίβερπουλ. Παρεμπιπτόντως η εμπιστοσύνη που είχα προς αυτόν στην Μπόρνμουθ τους ξεπλήρωσε αφού ο ειδικός όρος που είχαν προνοήσει να βάλουν στην μεταγραφή το 2000, τους απέφερε περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ από τα 26 που πλήρωσε η Λίβερπουλ για να τον αποκτήσει!

Επί της ουσίας είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι για την Σαουθάμπτον αλλά επαναλαμβάνω η ικανότητα της να πουλήσει ακριβά πιθανότατα και να είναι το κλειδί που θα κρατήσει αλώβητο τον σύλλογο σε αυτή την περιπέτεια!