Το πρόγραμμα κλείνει το μάτι στη Γιουνάιτεντ!

Αν ο Ντέιβιντ Μόις ανυπομονούσε να μάθει το πρόγραμμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη σεζόν 2014-2015, τότε είμαι βέβαιος πως στην ανακοίνωσή του, θα χαμογέλασε ειρωνικά. Αντίθετα, ο Λουίς Φαν Χάαλ ίσως έσφιξε και τη γροθιά. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Το πρόγραμμα κλείνει το μάτι στη Γιουνάιτεντ!

Το φετινό πρόγραμμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις πρώτες έξι αγωνιστικές δεν έχει καμία σχέση με το περσινό. Τότε, που ο Ντέιβιντ Μόις ανέλαβε την ομάδα στην μετά Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εποχή και εκτός από την πίεση που δημιουργούσε προς το πρόσωπό του, το όνομα και το έργο του συμπατριώτη του, ήρθε και η πίεση των ντέρμπι στις πρώτες αγωνστικές. Το όπου φτωχός κι η μοίρα του, ταίριαζε απόλυτα στον Σκωτσέζο, ο οποίος είδε τη Γιουνάιτεντ να δέχεται τα πρώτα ηχηρά χαστούκια από Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι και την αμφισβήτηση να ξεκινά νωρίς.

Αντίθετα, η φετινή Γιουνάιτεντ λες και είχε κάνει παραγγελία το πρόγραμμα στις πρώτες αναμετρήσεις όπως ακριβώς το ήθελε. Με τον Λουίς Φαν Χάαλ να ξεκινά απέναντι σε τρεις νεοφώτιστες και άλλες τρεις ομάδες, όπου το επίπεδο τους, δεν δυσκόλευε ποτέ την καλή και όχι την περσινή Γιουνάιτεντ, ο Ολλανδός μπορεί να χαμογελά.

Ο Φαν Χάαλ, ο οποίος γνωρίζει από πρωταθλητισμό έχοντας μανατζάρει ομάδες σε υψηλό επίπεδο, γνωρίζει ότι το καλό ξεκίνημα δεν δίνει τίτλο από τον Οκτώβριο αλλά η μέγιστη συγκομιδή βαθμών - η Γιουνάιτεντ μπορεί άνετα να συγκεντρώσει 16 βαθμούς από τους πιθανούς 18 - αποβάλει κάθε ίχνος γκρίνιας, πίεσης και αμφισβήτησης. Για κάθε νέο προπονητή σε μια ομάδα, αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο, κάτι που δεν κατάφερε να γλιτώσει πέρυσι ο Μόις με τη συνέχεια στη σύντομη καριέρα του να είναι γνωστή. Το πρόγραμμα έκλεισε το μάτι στον Φαν Χάαλ αλλά και στη Γιουνάιτεντ, η οποία ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις για να αφήσει πίσω της μια τραγική σεζόν.