Να γιατί ο Ρούνει δεν μένει εκτός!

Να παίξει ξανά με Ρούνει ή όχι η Αγγλία; Αυτό το σαιξπηρικό δίλημμα απασχολεί για πολλοστή φορά τα αγγλικά ΜΜΕ  αλλά κακά τα ψέμματα η απάντηση είναι απλή!   



Να γιατί ο Ρούνει δεν μένει εκτός!
Ο Γουέιν Ρούνει μπορεί να μην έχει σκοράρει σε Μουντιάλ, αλλά παραμένει ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες που ο Ρόι Χότζον έχει στη διάθεση του. Η συμμετοχή του στο γκολ κατά της Ιταλίας ήταν καθοριστική και η σέντρα ακριβείας που έβγαλε δύσκολα θα ερχόταν τόσο συστημένη στα πόδια του Στάριτζ από κάποιον άλλο.  Ναι, δεν έχει βάλει ακόμη γκολ σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά αλλά στις 93 συμμετοχές του έχει ήδη 39 γκολ στατιστικό καθόλου αμελητέο και σίγουρα πολύ καλύτερο  από τα εννιά τέρματα συνολικά που μεταξύ τους  έχουν οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του. Ο Γουέλμπεκ έχει οκτώ γκολ και ένα ο Μίλνερ, ενώ Λαλάνα και Μπάρκλει δεν έχουν ακόμη βρει δίχτυα. Συνεπώς οποιαδήποτε κουβέντα για το αν είναι χρήσιμος για ένα ματς do or die  με την Ουρουγουάη, λυπάμαι αλλά δεν την καταλαβαίνω.
 
Ο Τζέιμι Κάραγκερ τοποθετήθηκε για το θέμα στην Daily Mail και είπε πως ο Ρούνει δεν μπορεί να βγει από την ενδεκάδα απλούστατα γιατί σε τέτοια ματς όπως με την Ουρουγουάη  μία φάση μπορεί να κρίνει την εξέλιξη της διοργάνωσης  για τους Αγγλους. Ο Γκάρι Λίνεκερ που πια είναι παρουσιαστής στο BBC αλλά δεν παύει να παραμένει  ο Αγγλος παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε Παγκόσμια Κύπελλα (έξι στο Μεξικό το 1986 και τέσσερα στην Ιταλία το 1990) θεωρεί πως ο Ρούνει πρέπει να προτιμηθεί πιο κεντρικά στην ενδεκάδα. Ο Αλαν Σίρερ πιστεύει πως ίσως πρέπει  να μείνει εκτός ο Γουέλμπεκ με τον Στερλινγκ να πηγαίνει αριστερά πάνω στον όποιο αναπληρωματικό του Περέιρα διαλέξει ο Οσκαρ Ταμπάρες και ο Ρούνει να γίνει κεντρικός φορ με τον Σταριτζ δεξιά!
 
Και υπάρχει και ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογαλος τεχνικός που αρθρογραφεί καθημερινά στο YAHOO έκανε λόγο για λάθος θέση του Ρούνει. «Δεν νομίζω ότι έπαιξε στην καλύτερη θέση, αλλά μερικές φορές οι ποδοσφαιριστές πρέπει να θυσιάζονται στον βωμό της ομάδας και αυτό έκανε στο παιχνίδι κόντρα στην Ιταλία».
 
Και συμπλήρωσε αφήνοντας σαφείς αιχμές για όποιον διαβάζει πίσω από τις λέξεις:« Προφανώς ο Ρόι Χότζον ήθελε να παίξουν συγχρόνως οι Ρούνεϊ, Στέρλινγκ, Γουέλμπεκ και Στάριτζ. Για να γίνει κάτι τέτοιο, κάποιος έπρεπε να θυσιαστεί και να παίξει περισσότερο στα πλάγια. Αυτή την δουλειά την ανέλαβε ο Ρούνεϊ».
 
Την σκέψη να γυρίσει η Αγγλία σε ένα πιο ...πατροπαράδοτο 4-4-2 με τον Μίλνερ δεξιά στα χαφ υποστηρίζει ένας από τους πιο σημαντικούς αρθρογράφους της Βρετανίας ο Πάτρικ Μπάρκλει, ενώ ο Αλαν Χάνσεν στη στήλη του στο σάιτ στο BBC υποστήριξε (και δεν έχει άδικο) πως το πρόβλημα της Αγγλίας είναι πως δεν κρατά την μπάλα στα πόδια επιχειρώντας βιαστικά να χτυπήσει με αντεπιθέσεις , κάτι που η ποιότητα των Ιταλών που διαθέτουν Πίρλο και Ντε Ρόσι εξέθεσε ως σύστημα. Ωστόσο υπογράμμισε πως μόνο θετικά μπορεί κάποιος να κρίνει τον τρόπο που πάλεψαν σε συνθήκες απάνθρωπες για ποδόσφαιρο οι παίκτες των "λιονταριών".
 
Γενικά πάντως η εικόνα στο ματς με την Ιταλία αφήνει στην Αγγλία πίκρα για το ότι δεν πήρε τουλάχιστον την ισοπαλία αλλά η κούραση που θα βγει στα πόδια των παικτών από τον άθλιο αγωνιστικό χώρο ίσως να επηρεάσει στο ματς με την Ουρουγουάη. Ομως αγωνιστικά δεν έχει κάτι να φοβηθεί από τη γερασμένη «σελέστε» και με ανάλογη εμφάνιση θα φύγει νικήτρια από το γήπεδο.
 
Οσο για τον  Ρούνει, για να είμαστε ειλικρινείς μπορεί να μείνει  έξω ποτέ από τέτοια ματς; Φυσικά όχι! Γιατί έχει την ποιότητα με μία κίνηση να γείρει την πλάστιγγα και για αυτό τον λόγο είτε αριστερά είτε κεντρικά πρέπει να είναι στην ενδεκάδα !