Συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Φέρντιναντ

Με ένα συγκλονιστικό του άρθρο στην «Daily Mail», ο Ρίο Φέρντιναντ κατάφερε να αποτυπώσει την καθημερινή ζωή στις φαβέλες του Ρίο.  



Συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Φέρντιναντ

Ο Άγγλος αμυντικός βρέθηκε στη Βραζιλία και πέρασε μια ολόκληρη εβδομάδα στις φαβέλες της Σάντα Μάρτα. Πρόκειται για μια από τις πιο κακόφημες περιοχές του Ρίο, όπου οι συμμορίες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και η διακίνηση ναρκωτικών αποτελεί βασικό...επάγγελμα.

«Ο ξεναγός μου, ο Εντού, μου έλεγε αυτές τις μέρες ότι οι συμμορίες είναι τόσο αδίστακτες που είναι ικανές να κόψουν τα κεφάλια των “αντιπάλων” τους και να παίξουν μπάλα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Φέρντιναντ, ο οποίος όμως στάθηκε και στο πως περνούν την ώρα τους τα πιτσιρίκια, παίζοντας μάλιστα ποδόσφαιρο μαζί τους.

«Στην καρδιά της περιοχής, υπάρχει χώρος για ποδόσφαιρο. Είναι σαν κλουβί αλλά ο κόσμος είναι ασφαλής. Την ίδια ώρα βέβαια βλέπεις τις τρύπες στους τοίχους από τις σφαίρες» περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια για τη γειτονιά, η οποία αποτελεί τον μεγάλο πονοκέφαλο των αρχών εδώ και χρόνια όσον αφορά τα προβλήματα των συμμοριών.

Δεν παρέλειψε πάντως να σταθεί και στο υγιές κομμάτι της περιοχής «Η αλήθεια είναι ότι οι αρχές προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση. Κατά ένα περίεργο τρόπο, η περιοχή είναι σαν έχει δύο πρόσωπα. Γνώρισα έναν κύριο, ο οποίος καθάριζε τους δρόμους προσπαθώντας να εξασφαλίσει ότι μπορεί για την οικογένειά του ενώ στον ελεύθερο χρόνο του προσπαθεί να αυξήσει το εισόδημά του προκειμένου να βελτιώσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις για τα παιδιά»