«Έφαγε» πόρτα η Sun

Η απόφαση της εφημερίδας Sun να διανείμει δωρεάν 20 εκατομμύρια αντίτυπα ενός δωρεάν 26σέλιδου με αφορμή την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου μόνο θετικά δεν αντιμετωπίστηκε από την πλειοψηφία των κατοίκων του Μέρσεισαιντ. 



«Έφαγε» πόρτα η Sun

Αρχικά, εκείνοι  που αντέδρασαν ήταν κάποιοι  ταχυδρομικοί υπάλληλοι οι οποίοι απείλησαν ακόμη και με απεργία σε περίπτωση που θα έπρεπε να διανείμουν τη Sun.

Αν και τελικά η εφημερίδα, όπως λέγεται, δεν συμπεριέλαβε το Λίβερπουλ στις πόλεις διανομής του εντύπου σήμερα, δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι που φρόντισαν να ενημερώσουν τους ταχυδρόμους, κολλώντας αφίσες ή σημειώματα στις πόρτες τους, πως δεν επιθυμούν να τους διανεμηθεί το συγκεκριμένο έντυπο, αρνούμενοι στις περισσότερες περιπτώσεις να αναφέρουν το όνομα της εφημερίδας. 

Κάποιοι άλλοι, πάλι, επέλεξαν μέσω φόρουμ να ενημερώσουν τους τρόπους επιστροφής του εντύπου στα γραφεία της εφημερίδας, σε περίπτωση που τους είχε τελικά παραδοθεί και μάλιστα πρότειναν να προσθέσουν και κάποιο βαρύ αντικείμενο (όπως πέτρες ή τούβλο) προκειμένου να αυξήσουν το βάρος του φακέλου με δεδομένο  ότι το κόστος αποστολής θα βαρύνει την εφημερίδα.

H κάλυψη της τραγωδίας του Χίλσμπορο το 1989 και τα ψευδή στοιχεία που είχε παρουσιάσει η συγκεκριμένη εφημερίδα ως την «Αλήθεια», είχε προκαλέσει την οργή όχι μόνο των οπαδών της Λίβερπουλ, αλλά της πλειοψηφίας των κατοίκων του Μέρσεισαιντ  με αποτέλεσμα από τότε η Sun να αποτελεί … εχθρό.