Αποχωρεί από την FA μετά το Μουντιάλ ο Σερ Τρέβορ Μπρούκινγκ

Αλλαγή προσώπου θα σημειωθεί στη θέση του επικεφαλής ποδοσφαιρικής ανάπτυξης στην FA, μετά το φετινό Μουντιάλ, αφού ο Σερ Τρέβορ Μπρούκινγκ ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από το πόστο του.  



Αποχωρεί από την FA μετά το Μουντιάλ ο Σερ Τρέβορ Μπρούκινγκ

Αποτελεί μια από τις μορφές του αγγλικού ποδοσφαίρου και τα τελευταία χρόνια, έβαλε το λιθαράκι του στην αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας και της προοπτικής που έχει πλέον η εθνική ομάδα.

Ο Σερ Τρέβορ Μπρούκινγκ, που στην ποδοσφαιρική του καριέρα συνδύασε το όνομά του με τη Γουέστ Χαμ, γνωστοποίησε πως στις 31 Αυγούστου, θα αποτελέσει παρελθόν από την FA, αφήνοντας το πόστο του επικεφαλής ποδοσφαιρικής ανάπτυξης.

«Θεωρώ πως πήρα την απόφαση, την κατάλληλη στιγμή. Νιώθω ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσω από την FA, αλλά είμαι αισιόδοξος για τη συνέχιση της καλής δουλειάς και του τομέα με τον οποίο απασχολήθηκα εγώ. Προσπαθήσαμε μαζί με τους Νταν Άσγουορθ και Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να δημιουργήσουμε ένα στέρεο και δυνατό οικοδόμημα, στηρίζοντας το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε μέλος της FA και να ευχηθώ καλή συνέχεια» ανέφερε ο 65χρονος Άγγλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως υποστήριξε με δυναμισμό την προσπάθεια για τη δημιουργία του νέου προπονητικού κέντρου των «τριών λιονταριών» στο «St. George's Park», ενώ, έπαιξε ρόλο και η δική του άποψη στην πρόσληψη του Ρόι Χότζον για την τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.