Η Λίβερπουλ θυμάται το Χέιζελ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Λίβερπουλ δεν ξέχασε τα 39 θύματα της τραγωδίας του Χέιζελ, η οποία συνέβη σαν σήμερα πριν 29 χρόνια. Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες των «κόκκινων», στεφάνι στο μνήμα των εκλιπόντων βρίσκεται από το πρωί στο «Άνφιλντ».



Η Λίβερπουλ θυμάται το Χέιζελ

Σαν σήμερα πριν 29 χρόνια και συγκεκριμένα στις 29 Μαΐου του 1985, συνέβη μία από τις χειρότερες ποδοσφαιρικές τραγωδίες όλων των εποχών.

Η τραγωδία του Χέιζελ δεν θα φύγει ποτέ από τις μνήμες του κόσμου, πόσο μάλλον από τους οπαδούς της Λίβερπουλ και της Γιουβέντους.

39 τα θύματα, εκατοντάδες οι τραυματίες και παντοτινός ο πόνος για τις ψυχές που χάθηκαν.

Η Λίβερπουλ όπως κάθε χρόνο έκανε το καθήκον της και δεν ξέχασε τι έγινε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. 32 Ιταλοί οπαδοί της Γιουβέντους, τέσσερις Βέλγοι, δύο Γάλλοι και ένας Βορειοϊρλανδός θα βρίσκονται για πάντα στις μνήμες των ανθρώπων του ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

«Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα στο ημερολόγιο της Λίβερπουλ. Σηματοδοτεί τον 29ο χρόνο από την τραγωδία στη γήπεδο του Χέιζελ. Είναι μία μέρα που όλοι όσοι συνδέονται με τη Λίβερπουλ δείχνουν τον σεβασμό τους σε όλους εκείνους που έχασαν τις ζωές τους σε εκείνο το γήπεδο. Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε όλους εκείνους που έχουν επηρεασθεί από εκείνη τη μέρα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Λίβερπουλ, Άντριου Πάρικνσον.