Μια... κουφή ιστορία

Μία απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Μπέρμιγχαμ, με μια ποδοσφαιρική ομάδα κουφών παικτών.



Μια... κουφή ιστορία

Πρόκειται για ερασιτεχνική ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία αποτελείται από παίκτες χωρίς ακοή, που επιθυμεί να μην υποβιβαστεί καθώς οι ποδοσφαιριστές της δε μπορούσαν να ακούσουν τον διαιτητή να σφυρίζει κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η ομάδα κουφών της Μπέρμιγχαμ ηττήθηκε στις 25 από τις 26 αναμετρήσεις της στο πλαίσιο του τοπικού πρωταθλήματος, δεχόμενη 164(!) γκολ, γεγονός που την έφερε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της πέμπτης κατηγορίας.

Ο σύλλογος, ο οποίος ιδρύθηκε το 1921 και αποτελείται σχεδόν ολοκληρωτικά από κουφούς παίκτες, υποβιβάστηκε, ωστόσο υποστηρίζει πως το φταίξιμο είναι καθαρά των διαιτητών.

«Οι διαιτητές πρέπει να σηκώνουν τις σημαίες τους και παράλληλα να σφυρίζουν»υποστήριξε ο υπεύθυνος του συλλόγου, Γκάι Γουίλντον.

«Οι πιο πολλοί διαιτητές ξεχνούν να σηκώνουν τις σημαίες τους ή απλά δε θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν. Ο διαιτητής σφυρίζει και οι παίκτες συνεχίζουν να παίζουν», συμπλήρωσε.

Η ομάδα κουφών της Μπέρμιγχαμ τιμωρήθηκε με αφαίρεση εννιά βαθμών νωρίτερα μέσα στη χρονιά καθώς δεν κατέβηκε να αγωνιστεί σε παιχνίδια ως ένδειξη διαμαρτυρίας, καθιστώντας την έτσι τη μοναδική ομάδα στην κατηγορία η οποία τελείωσε το πρωτάθλημα με μείον εννιά βαθμούς!

πηγή: coppa.gr