Με κάποια μηδενικά παραπάνω θα ξεχάσει το πρόβλημα!

Πιο γελοία αφορμή για να ζητήσει χρήματα παίκτης από την ομάδα του από αυτή που χρησιμοποιεί ο Τουρέ για να πιέσει τη Σίτι δεν θυμάμαι να έχω ακούσει στα 35 χρόνια της δημοσιογραφικής μου πορείας! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Με κάποια μηδενικά παραπάνω θα ξεχάσει το πρόβλημα!
Τι σκέφτηκε να πει ο μπαγάσας για να εκβιάσει ουσιαστικά τη Μάντσεστερ Σίτι; Πως ξέχασε τα γενέθλια του η ομάδα και σκέφτεται να φύγει! Αν δεν ήταν για γέλια, θα ήταν για κλάματα και φυσικά πίσω από το όλο θέμα υπάρχει ένα σατανικό μυαλό: του Ντιμίτρι Σέλουκ, του ανθρώπου που ο Τουρέ υπακούει τυφλά! 

Στην Αγγλία που δεν ξέρουν τι εστί Σέλουκ έψαχναν όλη μέρα από τη Τρίτη να ανακαλύψουν έστω ένα τηλέφωνο του. Μερικοί αναλυτές δεν το πήραν στην αρχή πρέφα γιατί απλούστατα άκουσαν την είδηση νομίζοντας πως είναι κάτι αστείο που μόνο κουτσομπολίστικο έντυπο θα ενδιέφερε. Ξαφνικά έγινε χαμός! Αρχισε ο Τουρέ τις δηλώσεις στο SKY SPORTS και στο TalkSport και από το πουθενά, έγινε αυτό που οι Αγγλοσάξωνες ονομάζουν "τρικυμία σε ένα φλυτζάνι τσάι"!

"Η Σίτι ξέχασε τα γενέθλια του και αυτός θέλει να φύγει" έπεσε το σύρμα στο Twitter και σε όλο τον σοβαρό Τύπο, ο Τουρέ βρεθηκε βασικό θέμα με τον  Σέλουκ, από εκεί που στην Αγγλία τον ήξεραν λίγοι, να γίνεται διάσημος!

Οταν έπαιρναν τον Ιβοριανό στο Etihad, κανείς πιθανότατα δεν πρόλαβε να τους πει πως ουσιαστικά  ο Τουρέ είναι υποχείριο του μάνατζερ του. Tον πήρε από τα αζήτητα της Ουκρανίας και τον έφερε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2005, τότε που ο Σέλουκ έλεγε ξεκάθαρα πως φέρνει διαμάντι! Δεν ξέρω πόσοι θυμάστε το πρωτοσέλιδο της SPORTDAY τον Ιούνιο του 2005 που μιλούσε πως ο Ολυμπιακός έπαιρνε τον νέο Βιειρά. Ακούστηκε υπερβολικό ωστόσο ο Τουρέ δικαίωσε με φοβερές εμφανίσεις τον Σέλουκ και τον Ολυμπιακό που είχε  επενδύσει επάνω του. Αφού διακρίθηκε στο Κόπα Αφρικα τον Γενάρη, η συμμετοχή του με την εθνική της Ακτής Ελεφαντοστού στο Μουντιάλ τον έκανε πραγματικά περιζήτητο.

Τότε ο Σέλουκ εκβίασε τον Ολυμπιακό. Ωμά και ψυχρά. Για να πάρει τον Γιάγια και να φύγουν χρησιμοποίησε κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Η μετακίνηση του στη Μονακό ήταν κάτι καλό για τον παίκτη, αλλά όχι και για τη διοίκηση των "ερυθρολεύκων" που αναγκάστηκε να συνυπογράψει με βαριά καρδιά. Αν έμενε άλλη μία χρονιά στην Ελλάδα ο Τουρέ ίσως να κόστιζε πιο πολλά χρήματα. Κανείς δεν ξέρει. Μια ακόμη καλή παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ θα ανέβαζε τη τιμή, από την άλλη ποιός εγγυάται πως θα ερχόταν μία καλή προσφορά και το 2007;

Η ιστορία έγραψε πως ο Σέλουκ τον πήγε στη Μονακό και του άνοιξε την πόρτα για τη μεγάλη καριέρα. Ο Τουρέ βρέθηκε στην Ισπανία και φόρεσε τη φανέλα της Μπάρτσελόνα και το μόνο βέβαιο είναι πως από τον Ολυμπιακό(η οποιαδήποτε ελληνική ομάδα) δεν θα ερχόταν εύκολα να τον αγοράσει η Μπάρτσα οπότε σωστά για το παιδί έγινε η όλη φασαρία. Είναι όμως πρέπον μία ομάδα να εξαναγκάζεται να δώσει παραπάνω χρήματα από τα συμφωνηθέντα σε έναν ποδοσφαιριστή ή να υποχρεώνεται να τον πουλήσει αν ο ατζέντης του δεν είναι ικανοποιημένος από την αμοιβή που του αντιστοιχεί; Αυτό πάει να κάνει τώρα ξανά ο Σέλουκ και βάζει το μαχαίρι στο λαιμό στην πρωταθλήτρια Αγγλίας που με αφορμή τη σαχλαμάρα της τούρτας, πρέπει να κάτσει και να κάνει σοβαρές συζητήσεις με τον Σέλουκ για το αν ...ταράχτηκε ο ψυχισμός του Γιάγια.

Μόλις φυσικά μπει πάνω στο τραπέζι το σωστό ποσό με τα πάμπολλα μηδενικά η παρεξήγηση θα λυθεί. Ο  Σέλουκ θα μετράει τα κέρδη του, ο Τουρέ τον τραπεζικό λογαριασμό του και η Σίτι θα έχει υποκύψει στο μοντέρνο παιχνίδι του δούναι και λαβείν που χαρακτηρίζει την εποχή της πλήρους απληστίας και στο ποδόσφαιρο! Αν δεν τα βρουν πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα αφού ο Σέλουκ θα φέρει κάποια πρόταση, η Σίτι θα μοσχοπουλήσει και ο Γιάγια και πάλι θα μείνει ικανοποιημένος!

Μόνο που αυτό το παιχνιδάκι των εκβιασμών του (κάθε ) Σέλουκ) στις εποχές που βιώνουμε καταντά λιγάκι εκνευριστικό. Είναι πιο τίμιο να κάνεις μία γενναία κουβέντα και να πεις πως θέλω πιο πολλά χρήματα. Γιατί είμαι ο Τουρέ που άφησε την Μπαρτσελόνα και ήρθε στο Μάντσεστερ σε μία ομάδα που είχε από το 1977 να πάρει κάποιον τίτλο και επειδή είμαι ο πιο χρήσιμος παίκτης βοήθησα να πάρει δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο σε μία τετραετία πρέπει να το εξαργυρώσω! Πιο σωστό είναι και πιο αντρίκειο. Γιατί αυτά τα περί τούρτας και σεβασμού και όλα τα σχετικά, είναι δικαιολογίες για νήπια. Αλλά ο Σέλουκ ποτέ δεν νοιάστηκε για τη γνώμη των τρίτων...Πίστευε και πιστεύει μόνο σε ένα Θεό και αυτός είναι το χρήμα....