Χότζον: «Αν δεν πιστεύαμε στην επιτυχία, γιατί να πάμε στη Βραζιλία;»

Αισιόδοξος για την παρουσία της εθνικής ομάδας της Αγγλίας στα γήπεδα της Βραζιλίας, εμφανίστηκε ο Ρόι Χότζον, τονίζοντας πως πιστεύει απόλυτα στους 23 «εκλεκτούς» του, οι οποίοι, συγκεντρώνουν και αυτοί τις δικές τους πιθανότητες να φτάσουν στην επιτυχία, στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.  



Χότζον: «Αν δεν πιστεύαμε στην επιτυχία, γιατί να πάμε στη Βραζιλία;»

«Αν δεν το πιστεύαμε, δεν θα υπήρχε λόγος να πάμε στο Μουντιάλ... Είμαστε αισιόδοξοι» ήταν η πρώτη ατάκα του ομοσπονδιακού προπονητή των «τριών λιονταριών», που πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντική μέρα για εμένα, γιατί επέλεξα 23 ποδοσφαιριστές για μια μεγάλη διοργάνωση και εύχομαι να κάνουν και οι ίδιοι το καλύτερο που μπορούν για τους εαυτούς τους και το αγγλικό έθνος».

Για την απόφασή του να αποκλείσει τον Άσλεϊ Κόουλ, γεγονός που γνωστοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, είπε: «Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση. Όλοι γνωρίζουν την ποιότητα του Άσλεϊ και του είμαι πραγματικά ευγνώμων για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την απόφασή μου. Εκ του αποτελέσματος θα φανεί μόνο αν επέλεξα σωστά ή όχι...».

Ο Φρανκ Λάμπαρντ βρέθηκε στην αποστολή και ο Χότζον εξήγησε: «Ο Φρανκ είναι εκπληκτικός αρχηγός, είναι πίσω από τον Τζέραρντ και οι ηγετικές του ικανότητες είναι τέτοιες που μπορούν σαφέστατα να βοηθήσουν. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την εθνική ομάδα. Έχει εμπειρία και την μεταδίδει και στους νεαρούς».