Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα…

Αυτό που ήθελε, όπως το ήθελε, το πήρε η Τσέλσι στο «Βιθέντε Καλντερόν»! Με απόλυτη προσήλωση στα αμυντικά της καθήκοντα, πήρε το 0-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, φέρνοντας την υπόθεση πρόκριση στα μέτρα της εν όψει της ρεβάνς στο Λονδίνο.   



Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα…

Ναι μεν δεν απείλησαν την εστία του… θεατή σε ολόκληρο το ματς, Τιμπό Κουρτουά, αλλά οι «μπλε», φρόντισαν να μην κινδυνεύσει ιδιαίτερα ούτε η δική τους εστία, παρά τις πολλές προσπάθειες της Ατλέτικο.

Εξαιρετικά τα πήγε όλη η άμυνα της Τσέλσι, καλοί στο ρόλο τους οι Μίκελ και Λουίζ που έπαιξαν στα χαφ. Ολομόναχος και χωρίς δυνατότητα να κάνει κάτι καλό στην επίθεση, ο Φερνάντο Τόρες.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και για το οποίο διάβασε πολύ καλά το ματς, αλλά έχασε τους Τσεχ και Τέρι που αποχώρησαν αναγκαστικά με προβλήματα τραυματισμών και κρίνονται αμφίβολοι για τον επαναληπτικό του «Στάμφορντ Μπριτζ», σε 8 μέρες.

Χάνουν τη ρεβάνς Μίκελ και Λάμπαρντ καθώς συμπλήρωσαν κάρτες.

Το ματς:

Τον σκοπό της, η Τσέλσι τον πετύχαινε στο «Βιθέντε Καλντερόν». Με πολυπρόσωπη αμυντική λειτουργία και με όλη την ομάδα να περιμένει την Ατλέτικο Μαδρίτης, οι «μπλε» του Λονδίνου δεν απειλήθηκαν, αλλά ούτε απείλησαν ιδιαίτερα. Μοναδική καλή στιγμή για τους «ροχιμπλάνκος» ένα μακρινό σουτ του Μάριο Σουάρεθ στο 34ο λεπτό. Κάθε προσπάθεια για κάθετη μπαλιά ή γέμισμα στην περιοχή από τους παίκτες του Σιμεόνε, έβγαζε νικητές τους αμυντικούς του Μουρίνιο, με αποτέλεσμα να τελειώσει το πρώτο μέρος στο 0-0.

Μια από τα ίδια, όμως, ήταν και το δεύτερο ημίχρονο. Η Τσέλσι έμεινε πίσω να αμύνεται και να περιμένει και η Ατλέτικο να μην μπορεί να περάσει μπαλιές στην περιοχή των Λονδρέζων. Με τον τρόπο που αγωνίζονταν οι «μπλε», ο Φερνάντο Τόρες δεν μπορούσε να έχει συμμετοχή όντας ολομόναχος και χωρίς σωστή τροφοδότηση. Οι γηπεδούχοι μονοπωλούσαν την κατοχή της μπάλας, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, όμως πάντα έπεφταν πάνω στους αμυντικούς του Μουρίνιο που ήταν αποφασισμένοι να μη νικηθούν! Στο 79’ μια κεφαλιά του Τουράν έφυγε άουτ, ενώ στο 89΄, ο Νταβίντ Λουίζ έκανε καλή εκτέλεση φάουλ που πέρασε πάνω απ' τα δοκάρια του Κουρτουά. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Σουάρεθ (80’ Σόσα), Μιράντα, Γκοντίν, Κόκε, Γκάμπι, Ντιέγκο Κόστα, Ραούλ Γκαρθία (86’ Βίγια), Ντιέγκο (60’ Τουράν)

Τσέλσι: Τσεχ (18’ Σβάρτσερ), Αθπιλικουέτα, Κόουλ, Μίκελ, Κέιχιλ, Τέρι (73’ Σούρλε), Νταβίντ Λουίζ, Λάμπαρντ, Τόρες, Ραμίρεζ, Γουίλιαν (90' + 3' Μπα)