Η ευρωπαία… φοράει μπλε

Την καταδίωξη για μια θέση στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ συνέχισε η Έβερτον, επικρατώντας 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γκούντισον Παρκ» για την 35η αγωνιστική του κορυφαίου πρωταθλήματος! Εξαιρετικά δύσκολο, πλέον, το έργο των «κόκκινων διαβόλων» για την 6η και τελευταία «προνομιούχο» θέση.   



Η ευρωπαία… φοράει μπλε

Ο Ντέιβιντ Μόγιες θα… ζήλεψε την εκπληκτική πρόοδο που έχει κάνει η πρώην ομάδα του, η οποία τον κέρδισε και στις δύο φετινές αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα! Χωρίς καθαρό μυαλό έμοιαζαν οι ποδοσφαιριστές της Γιουνάιτεντ που δεν μπορούσαν να οργανώσουν μια σωστή επίθεση και να ανησυχήσουν τον Χάουαρντ.

Η Έβερτον, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να πάρει το χώρο του κέντρου, με την ταχύτητα στις επιθέσεις και το πιεστικό πρέσινγκ της… καλοδουλεμένης μηχανής του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, να βοηθούν στην κατάκτηση της νίκης.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Σίμους Κόουλμαν στο δεξί «φτερό».

Με αυτό το «τρίποντο», ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ συνεχίζει την καταδίωξη της Άρσεναλ για την πρώτη τετράδα, από την οποία απέχει έναν βαθμό. Αντίθετα, η Γιουνάιτεντ στο -6 από την έκτη της βαθμολογίας, Τότεναμ, αλλά έχει ένα ματς λιγότερο.

Το ματς:

Όσο κι αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τα μεγαλύτερα ποσοστά κατοχής και κυκλοφορίας της μπάλας, η Έβερτον ήταν αυτή που από το πρώτο ημίχρονο, κιόλας, είχε πάρει προβάδισμα ασφαλείας για την κατάκτηση της νίκης και μάλιστα, δεν είχε πιεστεί ή κινδυνεύσει ιδιαίτερα από τους «κόκκινους διαβόλους». Με τους παίκτες του Ντέιβιντ Μόγιες να μην μπορούν να βρουν διαδρόμους και τους Μάτα-Νάνι και Καγκάβα να μην έχουν φαντασία, η Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Χάουαρντ. Τα «ζαχαρωτά», αντίθετα, είχαν τον τρόπο και ήταν και αποτελεσματικός, αφού με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπέινς στο 28’ και διαγώνιο σουτ του Μιραλάς στο 43’ έφτασαν στο 2-0!

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Έβερτον έγινε ακόμα πιο άνετη στον αγωνιστικό χώρο από τη στιγμή που η Γιουνάιτεντ έμοιαζε παντελώς μπλοκαρισμένη και ανήμπορη να κάνει κάτι για να ξαναμπεί στο ματς. Η δεξιά πτέρυγα των «ζαχαρωτών» με τους Μιραλάς και Κόουλμαν ήταν… αξιοθαύμαστη, με τον Βέλγο να βγάζει εκπληκτική μπαλιά στον Λουκάκου στο 62’, για να αστοχήσει ο τελευταίος μπροστά από τον Ντε Χέα. Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο πιο πολύ γινόταν διαδικαστικός ο χαρακτήρας του ματς, με την Έβερτον να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Στο 77’ από σέντρα του Μιραλάς, ο Νέισμιθ αστόχησε σε σουτ στην κίνηση, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης υποχρέωσε τον Ντε Χέα σε απόκρουση. Ο Ρούνεϊ, έχασε τη μεγαλύτερη και μοναδική κλασσική ευκαιρία της Γιουνάιτεντ στο ματς, χάνοντας τετ-α-τετ με τον Χάουαρντ στο 87ο λεπτό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Μπέινς, Μπάρι, Στόουνς, Ντιστέιν (45’ Αλκαράθ), Μιραλάς (90' + 3' ΜακΓκίντι), ΜακΚάρθι, Λουκάκου, Νέισμιθ, Μπάρκλεϊ (70’ Όσμαν)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Μπίτνερ, Φλέτσερ, Τζόουνς, Έβανς (61’ Ερνάντεζ), Νάνι (61’ Βαλένσια), Κάρικ, Ρούνεϊ, Μάτα, Καγκάβα (75’ Γουέλμπεκ)