Πολύ απλά όλα τα ματς δίνουν τρεις πόντους!

Ακόμη και στις μέρες του Κίγκαν, του Σούνες, του Νταλγκλίς και του Ρας η Λίβερπουλ δεν είχε πετύχει 11 σερί νίκες στο πρωτάθλημα! Και από μόνο του αυτό το γεγονός δείχνει το μέγεθοςτης επιτυχίας που έχει πετύχει αυτή η ομάδα υπό τις οδηγίες του  Μπρένταν Ρότζερς. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Πολύ απλά όλα τα ματς δίνουν τρεις πόντους!

Σε μία σεζόν που οι εκπλήξεις είναι κανόνας η Λίβερπουλ κατάφερε να κρατήσσει την ψυχραιμία της και να επκρατήσει της Νόριτς με 3-2 αν και δεν έπαιξε καλά. Το περίεργο δεν είναι πως κατάφερε και προηγήθηκε  πριν συμπληρωθούν 12 λεπτά με 2-0 αφού γίνεται  συχνά. Αυτά τα γκολ του Στέρλινγκ και του Σουάρεζ (το 12ο του εναντίον της Νόριτς σε πέντε ματς)  ανέβασαν στα 58 τα  γκολ των «κόκκινων»  στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων της φετινής σεζόν,  αριθμός εντυπώσιακός αν συνυπολογίσει κανείς πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει βάλει 56 συνολικά! Το περίεργο ήταν πως η Νόριτς, που είχε .ξεχάσει πότε είχε σκοράρει τελευταία φορά  αντέδρασε έντονα  πιέζοντας και το ότι έβγαλε αλώβητη το πρώτο μέρος η Λίβερπουλ ήταν μάλλον συμπτωματικό.

Οι πρωτοπόροι συνέχισαν  να είναι νευρικοί  με αποτέλεσμα  τα «καναρίνια» να μειώσουν 2-1 από λάθος του Μινιολέ και να μην παρατήσουν το ματς ακόμη και όταν ο κορρυφαίος του γηπέδου Στέρλινγκ έκανε το 3-1. Το τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν αγχωτικό. Η Νόριτς μείωσε σε 3-2,  απείλησε και με ισοφάριση αλλά η Λίβερπουλ άντεξε και πια απέχει πέντε πόντους από την Τσέλσι και εννιά από την Σίτι. Το να πούμε πως ολοένα και πιο σφιχτά κρατά  τον τίτλο στα χέρια είναι περιττό !

Αυτή την  εβομάδα συμπληρώνται 24 χρόνια από τη μέρα  που η Λίβερπουλ νικώντας την ΚΠΡ έπαιρνε το  18ο και τελευταίο πρωτάθλημα της  (11ο στο διάστημα 1973-1990) και σε  αυτό το διάστημα που μεσολάβησε από τότε, έξι διαφορετικές ομάδες κατάφεραν να σηκώσουν το τρόπαιο! Η Τσέλσι η Αρσεναλ και η Σίτι , συν δύο που αγωνίζονται στην τσάμπιονσιπ πια (Λιντς και Μπλάκμπερν) αλλά αυτή που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη κατάφερε να επωφεληθεί από τη πτώση της Λίβερπουλ από τον θρόνο ήταν η Γιουνάιτεντ με 13 τίτλους  χάρη κυρίως στην καταλυτική παρουσία του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Τελικά η αποχώρηση του πιθανότατα λειτούργησε λυτρωτικά για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού!  

Η Λίβερπουλ  βρίσκεται μία ανάσα μακριά από αυτό που έμοιαζε ουτοπία πριν ένα χρόνο, πιθανότατα ακόμη και στις αρχές Φεβρουαρίου όταν το λάθος του Τουρέ στερούσε μία σίγουρη νίκη στο «Χόθορνς» απέναντι στην Γουεστ Μπρομ. Ολοι αναρωτιόμασταν πως θα ήταν η συμπεριφορά της ομάδας του Ρότζερς στη διαχείριση της πίεσης των τελευταίων  αγωνιστικών. Όταν τα παιχνίδια «καίνε» και  αυτοί που δεν έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση δεν μπορεί να ξέρεις πως θα αντιδράσουν στις αναποδιές.

Φαίνεται τελικά στην πράξη με τις 11 σερί νίκες πως αυτή η πίεση τους έβγαλε στην επιφάνεια αληθινό χαρακτήρα νικητή! Και επειδή όλα τα ματς τρεις πόντουςς δίνουν στη νίκη,  το ίδιο σημαντικό είναι να  να κερδίζεις τη Σίτι και το ίδιο  στο Νόριτς!