Αρνείται να το χάσει (video)

Αν κι η Νόριτς της έβαλε δύσκολα στα τελευταία λεπτά, η Λίβερπουλ έδειξε χαρακτήρα και με σκορ 3-2 στην έδρα της πρώτης έκανε ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο, αυξάνοντας την διαφορά της από την δεύτερη Τσέλσι (την υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική) στους πέντε βαθμούς και εξασφαλίζοντας θέση στο Champions League.



Αρνείται να το χάσει (video)

Λίγο πριν το δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Τσέλσι, που ίσως της δώσει κάτι... παραπάνω από τον μισό τίτλο, η Λίβερπουλ πήρε τρίποντο ζωτικής σημασίας στην έδρα της Νόριτς, επικρατώντας με 3-2, σφραγίζοντας παράλληλα και ένα εισιτήριο για το Champions League της επόμενης χρονιάς.

Οι «κόκκινοι» φάνηκε πως ήλεγχαν το παιχνίδι για αρκετή ώρα, ωστόσο ο Σνόντγκρας βάλθηκε να ανεβάσει τους.. σφυγμούς τους, μειώνοντας στο τελικό όπως αποδείχθηκε σκορ. Ευτυχώς για τον Μπρένταν Ρότζερς, λίγο νωρίτερα είχε φροντίσει ο Ραχίμ Στέρλινγκ, που με δύο εξαιρετικά γκολ και μία ασίστ στον Λουίς Σουάρες πήρε με το σπαθί του τον τίτλο του πολυτιμότερου στο γήπεδο.

Φυσικά αυτά δεν θα είχαν καμία σημασία, αν ο Σιμόν Μινιολέ δεν κρατούσε μακριά από την εστία του σε προσπάθεια του Φαν Βόλβσβινκελ... ισοφαρίζοντας έτσι το λάθος του στο πρώτο τέρμα των «καναρινιών», που έμειναν στους 32 βαθμούς και πολύ κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.

Το ματς:

Ο Στέρλινγκ δεν χρειάστηκε πάνω από 11 λεπτά για να δείξει έτι μία φορά πως το καλοκαίρι πρέπει και αξίζει να βρίσκεται στο σύνολο της εθνικής Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο μικρός που δεν πιάνεται ούτε με... λάσο, άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με εξαιρετικό σουτ έπειτα από ωραία κλειστή ντρίμπλα στον προσωπικό του αντίπαλο και επτά λεπτά αργότερα σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Λουίς Σουάρες που «τριαντάρισε» τα τέρματά του την φετινή σεζόν. Ο πολύ καλός Άλεν, προσπάθησε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0, αλλά ο Ράντι αυτήν την φορά είπε όχι, για να κλείσει το ημίχρονο με κίτρινη του Σνόντγκρας για μαρκάρισμα στον Ουαλλό.

Εννιά λεπτά από την έναρξη του δευτέρου μισού, ο Χούπερ έβαλε την ομάδα του και πάλι στο παιχνίδι έπειτα από την κακή έξοδο του Μινιολέ που προαναφέρθηκε, αλλά ο Στέρλινγκ δεν θέλησε... πολλά-πολλά, σφραγίζοντας την εξαιρετική παρουσία του στο «Κάροου Ρόουντ» με ακόμη ένα γκολ, μετά από πολύ ωραία κούρσα. Ό,τι έκανε ο Χούπερ έκανε και ο Σνόντγκρας (77') που με κεφαλιά από σέντρα του Όλσον πέρασε το άγχος στην πλευρά της Λίβερπουλ. Το παιχνίδι δεν έμελλε να έχει άλλο γκολ, αλλά είχε δύο καλές ευκαιρίες με τον Μινιολέ να αρνείται το 3-3 στον Φαν Βόλσβινκελ και τον Λούκας να μην βρίσκει τον δρόμο προς την εστία, δις σε μία φάση.

Το πρώτο γκολ του Στέρλινγκ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νόριτς: Ράντι, Γουιτέικερ, Μάρτιν, Τέρνερ, Όλσον, Τζόνσον, Χάουσον, Φερ (Μέρφι 78'), Σνόντγκρας, Ρέντμοντ, Χούπερ (φαν Βόλβσβινκελ 78')

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον, Σκρτελ, Σακό, Φλάναγκαν, Τζέραρντ, Λούκας, Άλεν (Άγκερ 81'), Στέρλινγκ, Κουτίνιο (Μόουζες 76'), Σουάρες