Έσπρωξε τον τίτλο στη Λίβερπουλ!

Η Σάντερλαντ, έκανε το θαύμα της στο «Στάμφορντ Μπριτζ», επικράτησε 2-1 της Τσέλσι για την 35η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και με τον Φάμπιο Μπορίνι να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ, οι «μαυρόγατες» έσπρωξαν τον φετινό τίτλο στη Λίβερπουλ! «Έσπασε» το εντός έδρας αήττητο του Ζοσέ Μουρίνιο, που διατηρούταν από το 2004!  



Έσπρωξε τον τίτλο στη Λίβερπουλ!

Οδυνηρή αποδεικνύεται η ήττα για τους «μπλε» του Λονδίνου, αφού μένουν στο -2 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, η οποία έχει και ένα ματς λιγότερο, ενώ υποδέχεται και το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο στο «Άνφιλντ», την επόμενη Κυριακή.

Οι οπαδοί της Σάντερλαντ είχαν απλώσει πανό με το σύνθημα «κι όμως, γίνονται θαύματα Γκουστάβο», για να δουν στον αγωνιστικό χώρο του «Στάμφορντ Μπριτζ» τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά αυτό το θαύμα που πέρασε από τα γράμματα, στην πράξη!

Τρεις μέρες μετά την ισοπαλία (2-2) με τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Etihad», η Σάντερλαντ πήρε πολύτιμο «τρίποντο» στο Λονδίνο, βρίσκεται στο -3 από τις θέσεις της σωτηρίας και έχει ματς λιγότερο από τις Κάρντιφ και Φούλαμ που τη «συνοδεύουν» στη ζώνη του υποβιβασμού.

Γλίτωσε την αποβολή ο Ραμίρεζ σε ψυχρό χτύπημα με τον αγκώνα στον Λάρσον, λίγο πριν το ημίχρονο, όχι όμως και ο βοηθός του Μουρίνιο, Ρούι Φαρία, λίγο μετά το δεύτερο γκολ των «μαυρόγατων».

Με αυτή την ήττα της Τσέλσι, «έσπασε» και το εντός έδρας αήττητο που διατηρούσε ο «special one» από το 2004 στις δύο θητείες του στον πάγκο των «μπλε»! Στο 78ο ματς του Πορτογάλου στο «Στάμφορντ Μπριτζ», έμελε να γίνει η... χοντρή ζημιά.  

Το ματς:

Η απουσία του Πετρ Τσεχ κάτω απ’ τα δοκάρια, έμελε να βάλει δύσκολα στην Τσέλσι, στην αναμέτρηση με τη Σάντερλαντ. Αυτό, διότι παρά το γεγονός πως οι «μπλε» προηγήθηκαν μόλις στο 12ο λεπτό με την προβολή του Σαμουέλ Ετό από εκτέλεση κόρνερ του Γουίλιαν, μια ασταθής απόκρουση του Σβάρτσερ έβαλε ξανά στο ματς τη Σάντερλαντ. Από μακρινό σουτ του Μάρκος Αλόνσο, ο Αυστραλός πορτιέρο δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα και ο επερχόμενος Γουίκαμ με εύκολο πλασέ έγραψε το 1-1! Με τους Όσκαρ και Σάλαχ να ηγούνται των επιθέσεων, η Τσέλσι προσπάθησε να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας ανακτήσει ξανά το προβάδισμα, ωστόσο, ο Μανόνε στο 36’ σε κεφαλιά του Ιβάνοβιτς και στο 41’ με διπλή προσπάθεια σε σουτ των Μάτιτς και Σάλαχ, κράτησε το 1-1.

Το παιχνίδι, όπως αναμενόταν, έγινε μονόπλευρο στην επανάληψη, με τους παίκτες του Μουρίνιο να ψάχνουν τον τρόπο με τον οποίο θα έπαιρναν τη νίκη ώστε να συνεχίσουν να διεκδικούν τον φετινό τίτλο του πρωταθλήματος. Στο 48’ ο Ετό από πάσα του Γουίλιαν δεν κατάφερε να σκοράρει από πλάγια θέση, ενώ στο ματς πέρασε και ο Μπα. Στο 65ο λεπτό, ο Σενεγαλέζος φορ έχασε σπουδαία ευκαιρία ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι και ο «special one» τα έπαιξε όλα για όλα, ρίχνοντας στο ματς και τον Τόρες! Στο 80’ ο Ισπανός με σκαστή κεφαλιά απείλησε την εστία του Μανόνε και αφού η Τσέλσι έχανε τις ευκαιρίες, η Σάντερλαντ πέτυχε το γκολ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φάμπιο Μπορίνι στο 82’ για το τελικό 2-1!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Σβάρτσερ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Σάλαχ (66’ Σούρλε), Ραμίρεζ, Ετό (74’ Τόρες), Όσκαρ (59’ Μπα), Γουίλιαν

Σάντερλαντ: Μανόνε, Βεργίνι, Αλόνσο, Κάτερμολ, Ο’Σέι, Μπράουν, Τζόνσον (66’ Τζιακερίνι), Λάρσον (90' + 3' Σελούτσκα), Γουίκαμ (66’ Άλτιντορ), Κόλμπακ, Μπορίνι