Τα επτά λεπτά του Χίλσμπορο

Με επτά λεπτά καθυστέρηση από την αρχικά προγραμματισμένη ώρα θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια όλων των κατηγοριών της Αγγλίας, στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας του Χίλσμπορο στις 15 Απριλίου 1989.



Τα επτά λεπτά του Χίλσμπορο

Με τον δικό της τρόπο η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα τιμήσει τους 96 φίλους της Λίβερπουλ που «χάθηκαν» στις 15 Απριλίου του 1989, στην εξέδρα του «Λέπινγκς Λέιν» του γηπέδου της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, στον ημιτελικό Κυπέλλου Αγγλίας με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε διακοπεί στις 15:06, όταν και άρχισε να γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της τραγωδίας και οι πρώτοι νεκροί κείτονταν στις εξέδρες του γηπέδου.

Ένα τέτοιο γεγονός, δεν θα μπορούσε να μην βρεθεί στην επικαιρότητα, γι' αυτό με απόφαση της FA, της Πρέμιερ Λιγκ και της Football League, θα υπάρξει συμβολική εξάλεπτη καθυστέρηση στην έναρξη όλων των αγώνων που θα διεξαχθούν στο «Νησί», ενώ θα ακολουθήσει και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 96 θυμάτων.

Παράλληλα, στο «Γουέμπλεϊ», όπου θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί του Κυπέλλου Αγγλίας θα μείνουν κενά 96 καθίσματα για τα ματς της Γουίγκαν κόντρα στην Άρσεναλ και της Χαλ κόντρα Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Οι παίκτες είναι δεδομένο ότι θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια που θα γράφουν τον αριθμό «96».

Επίσης, κάθε οικογένεια που έχασε συγγενή της στην τραγωδία του «Χίλσμπορο» έλαβε από τέσσερις προσκλήσεις για να παρακολουθήσει τον ημιτελικό Γουίγκαν – Άρσεναλ.