Ας γράφουμε την αλήθεια!(vid)

Όλοι έχουμε παίξει ποδόσφαιρο. Άλλοι στις γειτονιές, άλλοι φτάνοντας σε ερασιτεχνικό επίπεδο, κάποιοι λιγότεροι ίσως έκαναν και πρωταθλητισμό. Το να μπορείς όμως να κατανοήσεις την «γκέλα» από την ατυχία ενός τερματοφύλακα, δεν χρειάζεται τίποτα από τα παραπάνω. Γράφει ο Τόλης Χριστοφοράκης



Ας γράφουμε την αλήθεια!(vid)

Αφορμή των σημερινών σκέψεών μου, αποτέλεσε η νίκη της ΚΠΡ μέσα στο «Ρίβερσαϊντ» επί της Νότιγχαμ Φόρεστ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Ομολογώ ότι δεν είχα δει στιγμιότυπα του αγώνα, ούτε είχα διαβάσει ακριβώς τι είχε συμβεί στην αναμέτρηση, μέχρι που άρχισα να βλέπω σχεδόν παντού στον ελληνικό Τύπο για την «γκέλα» του Ντίμι Κωνσταντόπουλου που στοίχισε την ήττα στην Μίντλεσμπρο.

Οι τίτλοι εντυπωσιακοί, προφανώς για να αναγκάσουν τον κόσμο να δει το τεράστιο λάθος του Έλληνα γκολκίπερ. Ο οποίος βέβαια μέχρι τη συγκεκριμένη φάση έχει κάνει τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις στο ματς, αλλά αυτό λίγο ενδιαφέρει τον αναγνώστη σύμφωνα με την άποψη των περισσοτέρων.

Κόντεψα να πείσω και εγώ τον εαυτό μου ότι ο Κωνσταντόπουλος πρέπει να έκανε ένα ολέθριο σφάλμα και περίμενα να διαβάσω στο ρεπορτάζ της Μίντλεσμπρο κείμενα με τίτλους ανάλογους ελληνικών σκέψεων «Στον πάγκο ο Κωνσταντόπουλος» ή «Κρέμασε την Μπόρο ο Ντίμι». 

Όλα καλά, μέχρι που αναζήτησα τα στιγμιότυπα του αγώνα προκειμένου να δω τη φάση, από την οποία προήλθε το γκολ της ΚΠΡ για το 2-1 ενώ στις καθυστερήσεις ο Ράβελ Μόρισον διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για τους Λονδρέζους.

Δεν θα μπω σε ανάλυση. Θα αφήσω την εικόνα να μιλήσει. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η τύχη σ' έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, κατέχει μόλις το 10% από τη μοίρα του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το ποσοστό της ανέβηκε. Αν δεν έχετε δει το «παιχνίδι» της μπάλας με το χορτάρι λίγο πριν απομακρύνει ο Έλληνας παίκτης, ίσως έχετε επηραστεί από τους τίτλους του λάθους του. Μόλις το δείτε, όσοι έχετε παίξει έστω και μια φορά ποδόσφαιρο, τότε σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη. Αλήθεια, πόσο εύκολα τελικά «κρεμάμε» εμείς τους ποδοσφαιριστές μερικές φορές;Πολύ πιο εύκολα πάντως απ' ότι κάνουν οι ίδιοι στις ομάδες τους.


MIDDLESBROUGH - QPR 1-3 από antonis_tsir