Τα φλας πάνω τους… (video)

Μπορει ο Ντιντιέ Ντρογκμπά να είχε συγκεντρώσει τα βλέμματα πάνω του πριν από το παιχνίδι της Τσέλσι κόντρα στην Γαλατάσαραϊ, αλλά οι «μπλε» κατάφεραν να στρέψουν τα φλας προς το μέρος τους με το τέλος του παιχνιδιού, παίρνοντας νίκη με 2-0 και συγχρόνως την πρόκριση στους «8» του Champions League.



Τα φλας πάνω τους… (video)

Έχοντας ως παρακαταθήκη το 1-1 του πρώτου αγώνα η Τσέλσι κατάφερε να επικρατήσει της Γαλατάσαραϊ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με 2-0 και πήρε την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Οι «μπλε» επέβαλαν τον ρυθμό τους από την αρχή και με δύο τέρματα σε καθοριστικά χρονικά σημεία (4’, 42’) δεν έκαναν την… χάρη στον Ντιντιέ Ντρογκμπά να φύγει από το Λονδίνο με διπλή χαρά.

Σκόρερ για το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο, που θα μπορούσε να έχει σκοράρει σε τουλάχιστον ακόμη 2-3 περιπτώσεις, οι Σάμουελ Ετό και Γκάρι Κέιχιλ.

Το ματς:

Μόλις στο τέταρτο λεπτό ο Ετό βρέθηκε με την μπάλα στην περιοχής των Τούρκων και με λίγη τύχη δεν άφησε ατιμώρητη την ολιγωρία τους. Ο Καμερουνέζος σούταρε, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Σετζού, ο Μουσλέρα έκανε επαφή αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει και έγινε το 1-0. Στο 22’ οι παίκτες των γηπεδούχων κυκλοφόρησαν πολύ καλά την μπάλα, η οποία έφτασε στον Φρανκ Λάμπαρντ μέσα στην περιοχή, αλλά εκείνος την έστειλε άουτ στο πέσιμο. Ένα λεπτό αργότερα ήταν ο Αζάρ αυτός που εκμεταλλεύτηκε την «τρύπα» στα δεξιά της άμυνας της Γαλατά, αλλά το γύρισμά του έπεσε στην αγκαλιά του Μουσλέρα που τελείωσε την επίθεση. Το τρίλεπτο πίεσης τηςτηςέλσι ολοκληρώθηκε στο 24’, με τον Αζάρ να σουτάρει δυνατά, αλλά πάνω στον Ουρουγουανό κίπερ. Η πρώτη απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 28’ από τον Φελίπε Μέλο, ο οποίος έκανε ένα ελεγχόμενο σουτ για τον Τσεχ, που κατέληξε άουτ. Στο 32’ ο Τέρι θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα πάνω από την αντίπαλη εστία. Τέσσερα λεπτά αργότερα το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο, με το Ντρογκμπά να δοκιμάζει την τύχη του από ένα στημένο και την μπάλα να περνά απελπιστικά άουτ. Τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Λάμπαρντ εκτέλεσε υπέροχο κόρνερ, ο Μουσλέρα είπε όχι στην κεφαλιά του Τέρι με τρομερή απόκρουση, αλλά ο Κέιχιλ βρέθηκε στο σωστό σημείο για να κάνει το 2-0 με δυνατό σουτ.

Στο 47ο λεπτό ο Αζάρ έκανε ωραία κούρσα από το κέντρο στην περιοχή της Γαλατά, γύρισε στον Ετό, εκείνος στον Όσκαρ, αλλά ο Βραζιλιάνος «κόπηκε» από τον Σνάιντερ και πέρασε για λίγο εκτός λόγω τραυματισμού. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Τσέλσι ήρθε στο 65’, με τον Λάμπαρντ να κάνει δυνατή κεφαλιά, αλλά να βλέπει τον Μουσλέρα να μπλοκάρει όρθιος την μπάλα. Στο 84’, ο Ουρουγουανός κράτησε το 2-0, αποκρούοντας ωραίο πλασέ του Αζάρ. Το παιχνίδι, που στο δεύτερο μέρος δεν είχε να παρουσιάσει τόσο θέαμα όσο στο πρώτο, ολοκληρώθηκε με τον Τόρες (πέρασε στην θέση του Ετό) να στέλνει την μπάλα στα πόδια του Μουσλέρα με την πρώτη του επαφή στο ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Γουίλιαν (Κάλας 90’), Όσκαρ (Σούρλε 81’), Αζάρ, Ετό (Τόρες 85’)

Γαλατάσαραϊ: Μουσλέρα, Τέγιες, Σεντζού, Κάγια, Εμπουέ (Χαΐροβιτς 77’), Μέλο, Ινάν, Σνάιντερ, Κουρτουλούς (Μπαλτά 67’), Ντρογκμπά, Γιλμάζ (Μπουλούτ 53’)