Γκίγκς, το «φάντασμα» του Ολντ Τράφορντ

Ακόμα και στα 40 του ο Ράιαν Γκίγκς παραμένει σύμβολο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι έχει γίνει το «φάντασμα του Ολντ Τράφορντ» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα Daily Telegraph.



Γκίγκς, το «φάντασμα» του Ολντ Τράφορντ

 

Την ίδια ώρα που ο Ραιαν Γκιγκς και στελέχη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαψεύδουν με κατηγορηματικό τρόπο δημοσίευμα του Red Issue ότι ο Ουαλός άσος είχε θερμό επεισόδιο με τον Ντειβιντ Μόγιες, σχετικά με τις προπονητικές μεθόδους του, δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν πως ο Γκιγκς έχει…εξαφανιστεί τόσο από τον αγωνιστικό χώρο, όσο και εκτός.

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα του περιοδικού που κυκλοφόρησε την Κυριακή, ο 40χρονος άσος έπαψε να μετέχει στις συναντήσεις του προπονητικού τιμ λέγοντας πως δεν έχουν κανένα νόημα, αφού ο Μόγιες δεν ακούει κανέναν. Ενώ, σε άλλο συμβάν ο Γκιγκς φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για τη προπόνηση στην άμυνα : «Δύο ώρες προπόνηση για την άμυνα; Εδώ είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γ$#% το». 

Ακόμα και αν τα δυο αυτά περιστατικά διαψεύδονται ως αναληθή, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Ραιαν Γκιγκς έχει μπει στο περιθώριο τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε προπονητικό επίπεδο. Από τις 7 Ιανουαρίου -οπότε και αγωνίστηκε 90 λεπτά κόντρα στη Σάντερλαντ για τον ημιτελικό του Λιγκ Καπ- μέχρι και σήμερα, ο Ουαλός έχει αγωνιστεί μόνο σε δυο ματς. 

Όπως τονίζει η Daily Telegraph, ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον πάντα στρεφόταν στον Ράιαν Γκιγκς όταν η ομάδα αναζητούσε ηρεμία και έλεγχο και μάλιστα ο Σκωτσέζος πίστευε πως ο Ουαλός ήταν στην καλύτερη του αγωνιστική κατάσταση του χειμερινούς μήνες, οπότε και οι αγωνιστικοί χώροι είναι πιο μαλακοί.  Όμως ο Μόγιες δεν φαίνεται να συμμερίζεται την άποψη του προκατόχου του και επιλέγει να τον αφήνει στον πάγκο ή ακόμη και εκτός αποστολής.

Ακόμη και για το αυριανό ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως ο Γκιγκς θα πραγματοποιήσει την 140η εμφάνιση του στο Τσάμπιονς Λιγκ, παρά το γεγονός ότι η ομάδα χρειάζεται αυτή τη στιγμή όσο τίποτα την εμπειρία του.