Να βρει αυτό που της λείπει (video)

Παίζοντας κακό και αναποτελεσματικό ποδόσφαιρο η εθνική Αγγλίας κατάφερε εν τέλει να κερδίσει την Δανία (1-0) χάρη σε γκολ του Ντάνιελ Στάριτζ, αλλά όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι είδαν την… γύμνια του συνόλου του Ρόι Χότζον, που ακόμη ψάχνει τα πατήματά του πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.



Να βρει αυτό που της λείπει (video)

Χρόνος υπάρχει αρκετός. Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα ανοίξει αυλαία σε τρεις μήνες και ο Ρόι Χότζον με τους συνεργάτες του πρέπει να ψάξουν τρόπους για να κάνουν την εθνική Αγγλίας πιο θεαματική και κυρίως πιο αποτελεσματική, στοιχεία που της έλειψαν από τον αποψινό αγώνα κόντρα στην Δανία.

Τα «τρία λιοντάρια» δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους, σε ένα παιχνίδι με λιγοστές κλασσικές ευκαιρίες, αλλά στο τέλος κατάφεραν να πάρουν μια νίκη -κυρίως- γοήτρου χάρη στο τέρμα του Ντάνιελ Στάριτζ με το κεφάλι, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα του Άνταμ Λαλάνα.

Πέντε παίκτες της Λίβερπουλ ξεκίνησαν στην αρχική ενδεκάδα, ντεμπούτο για τον Λουκ Σο, άγχωσε ο Τζακ Γουίλσιρ έπειτα από μαρκάρισμα του Ντάνιελ Άγκερ, αλλά συνέχισε στο παιχνίδι, δοκάρι από τον Ραχίμ Στέρλινγκ.

Το ματς:

Η πρώτη άξια σημασίας ευκαιρία, συνέβη στο 34’, με τον Στέρλινγκ να σεντράρει επικίνδυνα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά τους Γουίλσιρ-Ρούνεϊ να βρίσκονται κάποια βήματα πίσω από την πορεία της μπάλας, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να κάνουν επαφή μαζί της και να την στείλουν στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ρούνεϊ σούταρε άστοχα από μακριά, για να ακολουθήσει το σουτ του Στέρλινγκ και να καταλήξει στο δοκάρι δευτερόλεπτα αργότερα. Στιγμές πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Στάριτζ θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, όμως ο Κάσπερ Σμάιχελ «μύρισε» την φάση και έπεσε στο χορτάρι για να αποκρούσει.

Οι Δανοί βγήκαν αμέσως μπροστά με την έναρξη του δευτέρου μισού, με τον νεοεισελθόντα Γέσπερ Γιούελσγκαρντ να κάνει σέντρα «ξυράφι» και τον Κέιχιλ να διώχνει σε κόρνερ. Στο 63’ οι Δανοί έγιναν απειλητικοί ουσιαστικά για πρώτη φορά στο ματς, με τον Χαρτ να αποκρούει σουτ του Ράσμουνσεν, όπως έκανε στο 70’ και ο Σμάιχελ σε προσπάθεια του Γουέλμπεκ. Στο 81’ ο Άνταμ Λαλάνα επιβεβαίωσε γιατί αποτελεί «hot» όνομα στις λίστες μεγάλων ομάδων, χόρεψε τους αντιπάλους του, σέντραρε για τον Στάριτζ και εκείνος με το κεφάλι έκανε το 1-0.

Οι συνθέσεις:

Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Κόουλ (Σο 46’), Τζέραρντ, Χέντερσον (Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν 77’), Γουίλσιρ (Λαλάνα 60’), Ρούνεϊ (Γουέλμπεκ 60’), Στέρλινγκ (Τάουνσεντ 86’), Στάριτζ (Μίλνερ 88’)

Δανία: Σμάιχελ, Σλοθ, Κιέρ (Μπιέλαντ 62’), Άγκερ, Άνκερσεν, Γιάκομπσεν, Κβιστ, Πάουλσεν (Όλσεν 80’), Κρον-Ντέλι, Λάρσεν (Κουσκ 46’), Μπέντνερ (Ράσμουνσεν 62’)

Επόμενα φιλικά για την Αγγλία:

30/5 Αγγλία-Περού

4/6 Εκουαδόρ-Αγγλία

7/6 Αγγλία-Ονδούρα