Πήρε το πάνω χέρι! (video)

Μπορεί να μην νίκησε, μπορεί να μην έφυγε με το διπλό απ’ την Τουρκία, αλλά η Τσέλσι με το 1-1 κόντρα στη Γαλατάσαραϊ έχει το προβάδισμα και τη δυνατότητα να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ στο Λονδίνο!



Πήρε το πάνω χέρι! (video)

Θα μπορούσε να είχε κάνει πιο εύκολη τη ζωή της, ακόμα κι έτσι όμως η Τσέλσι πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Τόρες (9’), ωστόσο η Γαλατάσαραϊ έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 64’ με τον Σετζού κι εν τέλει έμεινε το 1-1 στην Τουρκία σε ένα μάλλον ισορροπημένο ματς σε γενικές γραμμές!

Στις 18 Μαρτίου ο επαναληπτικός στο «Στάμφορντ Μπριτζ», όπου η ομάδα του Μουρίνιο καλείται να «σφραγίσει» το εισιτήριο και να συνεχίσει στο θεσμό.

Μάλιστα, έγινε η πρώτη αγγλική εκπρόσωπος που σκοράρει μετά την επανέναρξη των ευρωπαϊκών Κυπέλλων, αφού μέχρι στιγμής Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Τότεναμ, Σουόνσι και Γιουνάιτεντ είχαν μείνει «άσφαιρες».

Το ματς

Ο Μουρίνιο επέλεξε να ξεκινήσει τον Σούρλε. Κι αν μπορούμε να μιλάμε για δικαίωση, αυτή ήρθε νωρίς. Διότι απ’ τα πόδια του Γερμανού ξεκίνησε η φάση του γκολ στο 9’! Ο άσος των «μπλε», λοιπόν έβγαλε εξαιρετικά την κάθετη στον Αζάρ, ο Βέλγος είδε τον Μουσλέρα να ‘χει βγει αδικαιολόγητα αρκετά απ’ την εστία του (όπως είχε κάνει και λίγα λεπτά νωρίτερα χωρίς να το πληρώσει), πάσαρε στον Τόρες και ο Ισπανός δεν έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ και να ανοίξει το σκορ! Στη συνέχεια ο Πορτογάλος τεχνικός κράτησε αρκετά πίσω την ομάδα του και προσπαθούσε μέσω αντεπιθέσεων να απειλήσει την Γαλατάσαραϊ, ωστόσο στην τελική προσπάθεια δεν... έβγαινε η φάση! Μετά το 30’ οι γηπεδούχοι ανέλαβαν πιο ενεργά πρωτοβουλίες, αλλά ήταν ανήμποροι να ανησυχήσουν τον Τσεχ που περνούσε ένα ήρεμο βράδυ!

Με το... καλημέρα στο δεύτερο μέρος, οι Τούρκοι έδειξαν διάθεση να γίνουν πιο επιθετικοί κι ενώ ο Ντρογκμπά ήταν «εξαφανισμένος» μέχρι τότε. Και πάνω στην όλη τους όρεξη για επίθεση, λίγο έλειψε να «αποχαιρετήσουν» πρόωρα τις όποιες σκέψεις πρόκρισης. Για καλύ τους τύχη –και κακή της Τσέλσι- ο Τόρες από κοντινή απόσταση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μουσλέρα και παρέμεινε το 1-0. Όχι για πολύ βέβαια. Γιατί η υποχώρηση των Λονδρέζων και η όρεξη της Γαλατά έφερε αποτελέσματα! Γιατί μπορεί σε πρώτη φάση ο Ινάν να σημάδεψε το εξωτερικό μέρος του δοκαριού της Τσέλσι, στο 65’ όμως ο Σετζού τιμώρησε την αμυντική συνολικά αδράνεια των φιλοξενούμενων και έγραψε το 1-1! Ένα σκορ που έμεινε ως το τέλος με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά συντηρητικά (περισσότερο αυτή του Μουρίνιο, αφού οι παίκτες του Μαντσίνι είχαν κάποια σουτ που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα κίνδυνο) και να καλούνται στο Λονδίνο να λύσουν οριστικά τις διαφορές τους.

Γαλατάσαραϊ: Μουσλέρα, Εμπουέ, Σετζού, Χακάν Μπαλτά (46’ Καγιά), Τέγιες, Ινάν, Φελίπε Μέλο, Μπουράκ Γιλμάζ, Σνάιντερ, Χαϊροβιτς (31’ Κουρτουλούς), Ντρογκμπά (80’ Μπουλούτ)

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Αζάρ (90’ Όσκαρ), Γουίλιαν, Τόρες (68’ Ετό), Σούρλε(66’ Μίκελ)