Δεν «χορταίνει» με τίποτα! (video)

Ούτε διοργανώσεις ξεχωρίζει, ούτε τίποτα η φετινή Άρσεναλ! Οι «κανονιέρηδες», έχοντας ως αβαντάζ τη δεδομένη διαφορά δυναμικότητας από την Κόβεντρι, βγήκαν στο χορτάρι του «Έμιρεϊτς» με αποφασιστικότητα για την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας και με το τελικό 4-0, πέτυχαν το στόχο τους!



Δεν «χορταίνει» με τίποτα! (video)

Είτε πρωτάθλημα, είτε Κύπελλο, η Άρσεναλ παρουσιάζεται σοβαρή και αποφασισμένη μόνο για νίκες φέτος!

Έτσι, λοιπόν και στο «Έμιρεϊτς» απέναντι στην Κόβεντρι δεν έδωσε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και υποψίας πως ίσως πέσει «θύμα» έκπληξης και με το υπέρ της 4-0, πέρασε στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας!

Πρωταγωνιστής ο Ποντόλσκι στο πρώτο μέρος που σκόραρε δις (15’, 27’) για να τον αντικαταστήσει προς το τέλος ο Ζιρού και να χριστεί εξίσου σκόρερ (82’), με τον Καθόρλα να βάζει το... κερασάκι στην τούρτα στην εκπνοή!

Από ένα δοκάρι για κάθε ομάδα στο δεύτερο μέρος, με τους Εζίλ (Άρσεναλ) και Κλαρκ (Κόβεντρι).

Το ματς:

Αφού πέρασε ένα δεκάλεπτο που ναι μεν η Άρσεναλ είχε το... πάνω χέρι, αλλά δεν ήταν τόσο πιεστική, στη συνέχεια άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς. Και με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στο παιχνίδι, ο Εζίλ βρήκε εξαιρετικά τον Ποντόλσκι στον «κενό» χώρο κι ο τελευταίος με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Κόβεντρι για το προβάδισμα. Το... μονότερμα συνεχίστηκε με τον Γερμανό να το «κολλάει» ξανά και πιο εύκολα αυτή την φορά. Διότι στο 27’ βρέθηκε αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι, έκανε την κοντινή κεφαλιά και δεν άφησε να πάει χαμένη η ευκαιρία, βάζοντας γερά θεμέλια πρόκρισης για τους Λονδρέζους! Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, αν και θα μπορούσε να είχε γράψει... κάτι παραπάνω το κοντέρ, αν οι «κανονιέρηδες» ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στη τελική προσπάθεια.

Στο δεύτερο, με τα πάντα να έχουν –κακά τα ψέματα- κριθεί, οι φιλοξενούμενοι πήραν λίγο θάρρος και προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί. Και θα μπορούσαν –για αρχή- να έχουν πετύχει το γκολ της τιμής, όμως ο Κλαρκ τη μία σημάδεψε ελάχιστα άουτ και την άλλη το δοκάρι του Φαμπιάνσκι. Κι αφού πέρασαν στη συνέχεια κάποια λεπτά δίχως να μνημονεύσουμε κάποια σημαντική ευκαιρία, ο Βενγκέρ προχώρησε αλλαγές και δύο εξ’ αυτών σκόραραν! Αρχικά ο Ζιρού στο 83’, ουσιαστικά στην πρώτη του επαφή με την μπάλα και πέντε λεπτά αργότερα ο Καθόρλα που υπέγραψε αυτό το 4-0 υπέρ της Άρσεναλ. Θα μπορούσε στο φινάλε και ο Εζίλ να πετύχει κάτι ανάλογο, αλλά μιμήθηκε τον Κλαρκ και σημάδεψε το δοκάρι της Κόβεντρι, δίχως να αλλάζει τελικά το σκορ!


Arsenal 4-0 Coventry City (FA Cup) Highlights από Goals-Arena

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Άρσεναλ: Φαμπιάνσκι, Τζένκινσον, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Τσάμπερλεϊν (71’ Ζελαλέμ), Γουίλσιρ, Γκνάμπρι, Εζίλ, Ποντόλσκι (79’ Ζιρού), Μπέντνερ (71’ Καθόρλα)

Κόβεντρι: Μέρφι, Κρίστι, Κόνορ Τόμας, Γουέμπστερ, Άνταμς, Φλεκ, Μπέικερ, Σίμπορν, Ντάνιελς, Μούσα (88’ Κλαρκ), Λέον Κλαρκ