Καρέ... αποκλεισμών για τη Γιουνάιτεντ!

Για τέταρτη φορά στην ιστορία του 3ου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας και δεύτερη από ομάδα που αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχαιρέτησε τη διοργάνωση, μετά το 2-1 της Σουόνσι στο «Ολντ Τράφορντ».



Καρέ... αποκλεισμών για τη Γιουνάιτεντ!

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες, το απόγευμα της Κυριακής, έμειναν να κοιτούν τους ποδοσφαιριστές του Μίκαελ Λάουντρουπ να πανηγυρίζουν μια σπουδαία πρόκριση με σκορ 2-1 στο «Θέατρο των Ονείρων» για τον 3ο γύρο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού.

Πέρα από το γεγονός ότι το 2014 έχει μπει... θεόστραβα για τους Πρωταθλητές Αγγλίας, με δύο εντός έδρας ήττες, έγινε το… καρέ, όσον αφορά το Κύπελλο!

Το γκολ του Μπονί στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και το τελικό 2-1 των «κύκνων», επισημοποίησαν τον τέταρτο αποκλεισμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεύτερο από ομάδα που αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία, στην ιστορία του 3ου γύρου της διοργάνωσης.

Την… αρχή, έκανε τη σεζόν 1979-1980 η Τότεναμ. Τα «σπιρούνια», μετά το ισόπαλο 1-1 στο Λονδίνο, πήγαν στο Μάντσεστερ, πήραν τη νίκη με σκορ 1-0 και άφησαν στον… τόπο τη Γιουνάιτεντ.

Έπρεπε να περάσουν 34 χρόνια για να… βρεθεί ομάδα που έπαιζε στην ίδια κατηγορία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να την πετάξει εκτός συνέχειας του Κυπέλλου Αγγλίας από τον 3ο γύρο της διοργάνωσης. Η Σουόνσι, με το 2-1 που διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις, πήρε μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Οι άλλοι δύο αποκλεισμοί, ήρθαν από ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Την αγωνιστική περίοδο 1983-1984, η Μπόρνμουθ υπέταξε εντός έδρας τη Γιουνάιτεντ με σκορ 2-0, ενώ το 2010, η Λιντς, με γκολ του Ζερμέιν Μπέκφορντ, άφησε τους οπαδούς των «κόκκινων διαβόλων» να κοιτούν αποσβολωμένοι καθώς το 1-0 έδινε την πρόκριση στα «παγώνια».