Ανησυχία για στημένα και στην Πρέμιερ

Ψεύτης θα ήταν ο εκτελεστικός διευθυντής της Πρέμιερ Λιγκ, Ρίτσαρντ Σκάνταμορ, αν υποστήριζε ότι ουδέποτε φοβήθηκε για πιθανή χειραγώγηση παιχνιδιών στην Πρέμιερ Λιγκ. «Δεν παίρνω και όρκο ότι δεν υπήρξε στο παρελθόν κάποιο στημένο ματς» ανέφερε χαρακτηριστικά.   



Ανησυχία για στημένα και στην Πρέμιερ

Το φαινόμενο της χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων έπειτα από την αποκάλυψη του νέου κυκλώματος που είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του και στην Αγγλία, συνεχίζει να απασχολεί.

Εκτός από τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν από την Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και τα στοιχεία που έχει περισυλλεχθεί για ορισμένα ματς των μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών του Νησιού αλλά και ερασιτεχνικών παιχνιδιών, υπάρχουν υποψίες για στημένα και στην Πρέμιερ.

Πρόσφατα, εταιρεία στοιχηματισμού με έδρα την Ιρλανδία, επικοινώνησε με τη «Daily Telegraph» και ανέφερε πως είχε ενδείξεις για δύο χειραγωγημένα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, από το 2000 και μετά!

Ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργανώτριας αρχής του κορυφαίου πρωταθλήματος, Ρίτσαρντ Σκάνταμορ, είναι λογικό να ανησυχεί και να προσπαθεί να διασφαλίσει την ακεραιότητα της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά όπως ανέφερε, δεν μπορεί να ξέρει αν υπήρξε στημένη αναμέτρηση κάποια στιγμή στο παρελθόν…

«Η αλήθεια είναι ότι ανησυχώ και με απασχολεί το θέμα των στημένων αγώνων. Είναι αυτό που σε τρομάζει περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο στο χώρο του αθλητισμού. Μπορεί να μην έχει εξαπλωθεί το φαινόμενο της χειραγώγησης των αγώνων, αλλά είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Μάλιστα, μπορώ να τονίσω ότι δεν… παίρνω και όρκο ότι δεν στήθηκαν παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην χειραγωγούνται παιχνίδια» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.