Η Γαλατάσαραϊ στον δρόμο της Τσέλσι

Την Γαλατάσαραϊ επεφύλασσε στον δρόμο της Τσέλσι η κληρωτίδα για τους «16» του Champions League και το england365.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης.



Η Γαλατάσαραϊ στον δρόμο της Τσέλσι

Παλιούς γνώριμους επεφύλασσε στον δρόμο της Τσέλσι η κληρωτίδα για τους «16» του Champions League.

Απέναντι στους «μπλε» θα βρεθεί η Γαλατάσαραϊ του πρώην προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, Ρομπέρτο Μαντσίνι, αλλά και του πρώην «Λονδρέζου», Ντιντιέ Ντρογκμπά, σε ένα βατό ζευγάρι για το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο, που απέφυγε σημαντικούς αντιπάλους.

Τι έχει κάνει ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης στη διοργάνωση:

Οι Τούρκοι έχουν καταφέρει να βρεθούν μέχρι τα ημιτελικά τη σεζόν 1988-89 (Κύπελλο Πρωταθλητριών) όταν και αποκλείστηκαν από τη Στεάουα Βουκουρεστίου με συνολικό σκορ 5-1 (ήττα 4-0 στο Βουκουρέστι, 1-1 στην Πόλη), ενώ έχουν καταφέρει να βρεθεί πέντε φορές έως τους «8».

Τι έκανε φέτος:

Αν και ξεκίνησε ως το ένα από τα δύο αουτσάιντερ στον όμιλο, ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Κοπεγχάγη, το σύνολο του Μαντσίνι κατάφερε να πάρει την πρόκριση κόντρα στη «Γηραιά Κυρία» στην τελευταία αγωνιστική, επικρατώντας με σκορ 1-0 χάρη στο τέρμα του Γουέσλι Σνάιντερ, σε ένα παιχνίδι που είχε διακοπεί λόγω έντονης χιονόπτωσης και ολοκληρώθηκε την επόμενη ημέρα.

Στα του… οίκου της:

Στην Σούπερ Λιγκ της Τουρκίας, η «Γαλατά» δεν έχει πραγματοποιήσει πειστικές εμφανίσεις, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 3η θέση πίσω από την πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε (38 βαθμοί) και τη δεύτερη Κασίμπασα (30 βαθμοί), έχοντας συγκεντρώσει 27 βαθμούς μετά από 15 αγωνιστικές.

Στα… μεταξύ τους:

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί μόλις δύο φορές σε όλες τις διοργανώσεις. Ήταν το 1999 και πάλι στο Champions League, όταν η Τσέλσι είχε πάρει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη φάση των ομίλων (0-5, 1-0) τερματίζοντας στην 1η θέση με 11 βαθμούς.