Κλήρωση ή… μετρημένα κουκιά;

Οι κακεντρεχείς κάνουν λόγο για ορισμό! Σίγουρα υπερβολικό! Ωστόσο αν κάποιος «δει» την κλήρωση της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ από μια πιο «μαθηματική» σκοπιά, θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν κάποια «ανταμώματα» πολύ πιο πιθανά από κάποια άλλα. Ειδικά για τους Άγγλους. Το england365.gr… μετράει τα κουκιά!



Κλήρωση ή… μετρημένα κουκιά;

Με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ το βράδυ της Τετάρτης έγιναν και επίσημα γνωστές οι 16 ομάδες που από τα μέσα του ερχόμενου Φεβρουαρίου θα ριχτούν στις νοκ-άουτ φάσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Και μπορεί κάποια να περιμένουν με αγωνία την κλήρωση της Δευτερας (16/12), ωστόσο οι περιορισμοί που υπάρχουν μειώνουν ως ένα βαθμό (σε άλλες περιπτώσεις μικρό και σε άλλες πολύ μεγαλύτερο) το… απρόβλεπτο της κληρωτίδας.

Με βάση τους κανονισμούς της UEFA οι ομάδες που συναντήθηκαν στη φάση των ομίλων δεν μπορούν να παίξουν μεταξύ τους και στους «16» του θεσμού, όπως επίσης δεν μπορούν να κοντραριστούν και σύλλογοι από την ίδια χώρα.

Το γεγονός πως από τους 16 τελικούς «μονομάχους» η Αγγλία και η Γερμανία έχουν από τέσσερις εκπροσώπους και η Ισπανία τρεις, έχουν αναγάγει την κλήρωση σε… εξίσωση με πολλούς συντελεστές.

Στο παρακάτω πίνακα μπορείτε να διαπιστώσετε ποιες είναι οι πιθανότητες για κάθε ομάδα να συναντήσει μιαν άλλη… Και με απλά (ή πιο σύνθετα μαθηματικά) τα «ζευγαρώματα» Άγγλων με Γερμανούς ξεπερνούν το 30%...

Τσέλσι-Λεβερκούζεν…

Ντόρτμουντ-Μάντσεστερ Σίτι…

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σάλκε…

Μπάγερν-‘Αρσεναλ…