Το σήκωσε ο Τουρέ!

Το βραβείο του BBC για τον καλύτερο Αφρικανό ποδοσφαιριστή του 2013 κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του κι ύστερα από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες ο Γιάγια Τουρέ της Μάντσεστερ Σίτι!



Το σήκωσε ο Τουρέ!

Αυτή την φορά τα κατάφερε! Μπορεί τις προηγούμενες τέσσερις χρονιές να έμεινε με την... παρηγοριά της υποψηφιότητας, εν τέλει το 2013 ο Γιάγια Τουρέ σήκωσε το βραβείο του BBC ως ο καλύτερος αφρικανός της χρονιάς!

Ο κόσμος ήταν αυτός που έκρινε το αποτέλεσμα με την ψήφο του και... αγκάλιασε τον άσο της Μάντσεστερ Σίτι για τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε, παρά το γεγονός πως δεν κατέκτησε κάποιο τίτλο με τους «πολίτες». Ο Ιβοριανός μέσος έχει σκοράρει μέσα στο τρέχον έτος 13 φορές σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, πολλά εκ των οποίων προήλθαν με εκτελέσεις φάουλ, ενώ ήταν καθοριστικός, ούτως ώστε η Ακτή Ελεφαντοστού να εξασφαλίσει μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Διαδέχθηκε τον Κρίστοφερ Κατόνγκο που είχε βγει καλύτερος για το 2012 και «νίκησε» τους Τζον Όμπι Μίκελ, Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, Τζόναθαν Πιτρόιπα και Βίκτορ Μόουζες.

«Είναι εκπληκτικό που τα κατάφερα μετά από τέσσερα χρόνια. Είναι σπουδαίο επίτευγμα γιατί δεν πιστεύω πως στο παρελθόν υπήρχαν τόσο μεγάλοι Αφρικανοί παίκτες, όπως τώρα (Ομπαμεγιάνγκ, Μόουζες, Μίκελ, Πιτρόιπα, Καλού, Ζερβίνιο...). Συν τοις άλλοις, αυτό σημαίνει πως το ποδόσφαιρο στην Αφρική αναβαθμίζεται και με κάνει ακόμα πιο χαρούμενο. Ευχαριστώ τον κόσμο που με στηρίζει και μου δείχνει την αγάπη του. Τους εκτιμώ όλους που πιστεύουν σε μένα», τόνισε κατά την βράβευσή του ο Τουρέ.