Τώρα, αρχίζουν τα δύσκολα (video)

Την ήττα με σκορ 2-1 γνώρισε η Γουίγκαν στο πιο κρίσιμο παιχνίδι –μέχρι το επόμενο- του ομίλου της κόντρα στη Ζούλτε Βάρεγκεμ και πλέον χρειάζεται μόνο νίκη απέναντι στη Μάριμπορ, αλλά και… δώρο της αδιάφορης Ρούμπιν Καζάν κόντρα στους Βέλγους, για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League.



Τώρα, αρχίζουν τα δύσκολα (video)

Τα εύκολα-δύσκολα έκανε η Γουίγκαν κόντρα στη Μάριμπορ και πλέον… τρέχει για να προλάβει το τρένο των «32» του Europa League.

Το σύνολο του Όουεν Κόιλ ηττήθηκε με ανατροπή από τη Ζούλτε Βάρεγκεμ εντός έδρας (2-1) και πρέπει να κυνηγήσει μόνο τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Μάριμπορ στη Σλοβενία, για να ελπίζει!

Και αυτό γιατί οι Βέλγοι πέρασαν στη δεύτερη θέση με 7 βαθμούς και θέλουν μόνο έναν βαθμό για την πρόκρισή τους (υπερτερούν στην ισοβαθμία της Γουίγκαν) στην επόμενη φάση απέναντι στην εντελώς αδιάφορη Ρούμπιν Καζάν, που έχει ήδη προκριθεί και κοιτάει χαλαρή τον χαμό πίσω της.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 7ο λεπτό, με τον Λίον Μπάρνετ να δίνει χαρά στους οπαδούς των «λάτικς», χαρά την οποία πήρε πίσω το γκολ του Αζάρ στο 37’, ενώ η χαριστική βολή ήρθε από τον Μαλαντά στο 88’.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

Ρούμπιν Καζάν 11

Ζούλτε Βάρεγκεμ 7

Γουίγκαν 5

Μάριμπορ 4

Το ματς:

Στην πρώτη σημαντική ευκαιρία του αγώνα, η Γουίγκαν ευτύχησε να προηγηθεί, με τον Μπάρνετ να βλέπει ξαφνικά τη μπάλα στα πόδια του και να τη σουτάρει αμέσως προς την αντίπαλη εστία, γράφοντας το 1-0. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούνε το προβάδισμά τους στο σκορ, ωστόσο αυτοί που κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα ήταν οι φιλοξενούμενοι. Στο 37’ ο Αζάρ δοκίμασε ένα δυνατό σουτ πλάγια και δεξιά της περιοχής, η μπάλα… ζωντάνεψε στα χέρια του Νίκολς και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 1-1, αφού δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Ρονιέ δεν μπόρεσε να ευστοχήσει από κοντινή απόσταση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βέλγοι ανέβασαν ακόμη πιο πολύ την πίεσή τους, με την ισοφάριση να τους έχει δώσει άλλο αέρα, ωστόσο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά στα πρώτα λεπτά. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με ίδιο ρυθμό, για να έρθει στο 88’ ο Μαλαντά και να σκοράρει ένα μοναδικής ομορφιάς γκολ για την μεγάλη ανατροπή, στέλνοντας στο καναβάτσο τους «λάτικς» με υπέροχο αριστερό πλασέ εκτός περιοχής.


All Goals Wigan Athletic 1-2 Zulte-Waregem (28... από Sport-Today-2014

Οι συνθέσεις:

Γουίγκαν: Νίκολς, Κρέινι, Ρονιέ, ΜακΚαν, ΜακΚλιν, Γκόμες (Φορτουνέ 64’), ΜακΜάναμαν, ΜακΆρθουρ, Μπόις, Πάουελ, Μπαρνέτ

Ζούλτε Βάρεγκεμ: Μπόσουτ, Ντε Φο, Κόλπερτ, Χαμπίμπου, Κουμς (Κάσερες 90’), Αζάρ, Σκουλασόν (Εντιαγιέ 80’), Κοντ (Σιλά 73’), Ντουπλούς, Ντ’Έινι, Μαλαντά