Πληρώνοντας ακόμη τον Αντεμπαγιόρ

Ως ένα ακριβό λάθος που συνεχίζουν να πληρώνουν ακόμη στη Μάντσεστερ Σίτι, παρά το γεγονός ότι αποχώρησε από τον σύλλογο πριν τρία χρόνια, περιγράφουν τα βρετανικά media τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ.



Πληρώνοντας ακόμη τον Αντεμπαγιόρ

Μπορεί από το καλοκαίρι του 2012 να ανήκει στο δυναμικό της Τότεναμ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο λονδρέζικος σύλλογος πληρώνει εξ ολοκλήρου τον εβδομαδιαίο του μισθό. Σύμφωνα με πηγές προερχόμενες από τη Σίτι, οι «πολίτες» συνεχίζουν να πληρώνουν ένα μέρος του μισθού του Αντεμπαγιόρ. Κάποιες πληροφορίες ανάφεραν πως το ποσό αυτό φτάνει τις 95.000 λίρες, όμως φαίνεται πως είναι πιο κοντά στις 40.000 λίρες.

Για το μέγεθος του σείχη Μανσούρ το ποσό αυτό μπορεί να μην προκαλεί τρομερό πρόβλημα, όμως όπως και να έχει προκαλεί τεράστια εντύπωση ένας παίκτης να συνεχίσει να πληρώνεται από την προηγούμενη ομάδα του παρά το γεγονός ότι έχει μεταγραφεί σε άλλη.

Η εξήγηση είναι ότι όταν ο επιθετικός από το Τόγκο αποκτήθηκε από την Τότεναμ, οι Λονδρέζοι συμφώνησαν να καταβάλλουν το ποσό των 101.000 λιρών την εβδομάδα, το οποίο ήταν μικρότερο κατά 40.000 σε σχέση με εκείνο που λάμβανε από τη Σίτι. Οι εκπρόσωποι του παίκτη μη δεχόμενοι αυτή τη μείωση διεκδίκησαν ένα είδος αποζημίωσης από τους «πολίτες», ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών το οποίο συμφώνησαν να καταβληθεί σε δόσεις για δυο χρόνια.

Ωστόσο κάποιοι επιμένουν πως όλο αυτό δεν ήταν κακό deal για την Σίτι, καθώς απαλλάχθηκε από το συμβόλαιο του Αντεμπαγιόρ στον οποίο θα έπρεπε να καταβάλει περίπου δέκα εκατομμύρια σε μισθούς σε περίπτωση που παρέμενε στο Etihad.

Πάντως η κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμη πιο μπερδεμένη, αν επιβεβαιωθούν οι φήμες που θέλουν τον πρόεδρο της Τότεναμ Ντάνιελ Λιβι να αναζητεί ενδιαφερόμενους για τον Αντεμπαγιόρ τον Γενάρη.