Προτιμάει το κέντρο ο Σμόλινγκ

Όσο κι αν ο επαγγελματισμός του είναι τέτοιος που θα δηλώσει ότι θα προσφέρει σε όποια θέση κι αν τον τοποθετήσει ο προπονητής του, ο Κρις Σμόλινγκ υποστήριξε ότι προτιμάει το κέντρο της άμυνας και όχι το δεξί άκρο, μετά την επιστροφή στη φυσική του θέση, στην ήττα (1-0) της Αγγλίας από τη Γερμανία.   



Προτιμάει το κέντρο ο Σμόλινγκ

Ο υψηλόσωμος αμυντικός, παίζει κυρίως στη δεξιά πλευρά των μετόπισθεν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ο Ρόι Χότζον, στο φιλικό των «τριών λιονταριών» με τα «πάντσερ», στο «Γουέμπλεϊ», τον τοποθέτησε στο κέντρο της άμυνας.

Το γεγονός πως μπορεί να παίξει σε δύο διαφορετικές θέσεις, ικανοποιεί τον Σμόλινγκ, που όμως, δεν έκρυψε ότι στη δυάδα των στόπερ, μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα.

«Αν το γεγονός ότι μπορώ να παίξω σε διαφορετικές θέσεις, μου αυξάνει τις πιθανότητες παρουσίας στη Βραζιλία για το Μουντιάλ, τότε το δέχομαι. Ωστόσο, προτιμώ το κέντρο της άμυνας. Είναι η φυσική μου θέση εκεί» είπε ο διεθνής άσος, για να σχολιάσει και το φιλικό με τους Γερμανούς.:

«Στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν αρκετά καλοί. Το γκολ που δεχθήκαμε, όμως, μας σκότωσε. Οι Γερμανοί ήξεραν πώς να προστατεύσουν το προβάδισμά τους. Είχαμε καλά διαστήματα, αλά δεν καταφέραμε να τα εκμεταλλευτούμε. Η Γερμανία είναι από τα φαβορί του Μουντιάλ. Η αλήθεια είναι ότι έλειπαν και από αυτούς ορισμένοι παίκτες, έλειπαν και από εμάς και καμία από τις δύο ομάδες δεν έδωσε όσα μπορούσε».