Το καθημερινό μεγαλείο του ποδοσφαίρου

To england365.gr σας παρουσιάζει την ιστορία του Κέβιν Λίσμπι, του πρώτου σκόρερ φέτος στη Λέιτον Όριεντ. Ο παίκτης που στην καριέρα του πέτυχε χατ-τρικ κατά της Λίβερπουλ αλλά στα 35 του χρόνια πλέον ευγνωμονεί τη γυναίκα του που μαγειρεύει γι’αυτόν και τους συμπαίκτες του!



Το καθημερινό μεγαλείο του ποδοσφαίρου

Η αλήθεια είναι πως πρέπει να ασχολείσαι αρκετά «ζεστά» με το αγγλικό ποδόσφαιρο για να τον γνωρίζεις. Το 2003 σημείωσε τα τρία γκολ της νίκης επί της Λίβερπουλ, φορώντας τη φανέλα της Τσάρλτον. Έμεινε αρκετά χρόνια στο «Βάλεϊ» μέχρι που ήρθε η απογοήτευση το 2007 και σκέφτηκε ακόμη και να παρατήσει το ποδόσφαιρο.

«Εχω ζήσει μεγάλες στιγμές στην καριέρα μου αλλά μεγαλύτερη όλων είναι όταν πήγα να δοκιμαστώ στην Κόλτσεστερ και δέχθηκαν να υπογράψω συμβόλαιο» τόνισε ο Λίσμπι ξεχωρίζοντας τη μεγαλύτερη αλλά και πιο ουσιαστική στιγμή της καριέρας του μέχρι στιγμής.

Στον ένα χρόνο που έμεινε στην Κόλτσεστερ, σημείωσε 17 τέρματα κερδίζοντας μια μεταγραφή για το «Πόρτμαν Ρόουντ» και την Ίπσουιτς, η οποία όμως ένα χρόνο μετά τον δάνεισε ξανά στην Κόλτσεστερ.

Τα τελευταία δύο χρόνια, αποτελεί τον βασικό επιθετικό της Λέιτον Όριεντ. Μαζί με τον Ντέιβ Μούνεϊ, βοήθησαν την Λέιτον Όριεντ στο ξεκίνημα της φετινής League One να χτίσει ένα αήττητο σερί 12 αγώνων. Ο Ιαν Ντάουι δεν δίστασε να παρομοιάσει το επιθετικό του δίδυμο «Γιορκ-Κόουλ» αλλά ο Λίσμπι κατέβασε ξανά την μπάλα στο χορτάρι. «Εννοεί τη συνεργασία μας και όχι την ικανότητά μας. Ξέρω πως ακούστηκε αλλά ξέρω και τι ακριβώς εννοεί ο προπονητής μας και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχει απόλυτο δίκιο. Χαίρομαι όταν σκοράρει ο Ντέιβ όπως χαίρεται και αυτός όταν σκοράρω εγώ».

Έχοντας ήδη 15 χρόνια στο ποδόσφαιρο, έχοντας περάσει από τα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας ζήσει στιγμές απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, ο Λίσμπι βρίσκει καθημερινά ένα κίνητρο για να συνεχίζει. Η Λέιτον Όριεντ έχασε πέρυσι τα πλέι-οφ για ελάχιστους βαθμούς και φέτος δείχνει ικανή να μπει στην εξάδα. Ο πρόεδρος Χάρι Μπερν έχει υποσχεθεί ταξίδι στο Λας Βέγκας αν η ομάδα πάρει την άνοδο  για την Τσάμπιονσιπ αφού δεν μπορεί να υποσχεθεί πριμ. Άλλωστε τα οικονομικά του συλλόγου δεν αρκούν ούτε για την αποθεραπεία πολλές φορές.

«Κινδύνεψα να χάσω το παιχνίδι απέναντι στην ΜΚ Ντονς εξαιτίας ενός τραυματισμού. Έπρεπε να αγοράσουμε ένα μηχάνημα που κόστιζε 3000 λίρες και δεν είχαμε τα λεφτά. Ευτυχώς ο καλός μου φίλος Ντάνι Σίτου της Μίλγουολ είχε ένα δικό του και μου το δάνεισε. Έτσι πρόλαβα και έπαιξα» εκμυστηρεύτηκε βγάζοντας στην επιφάνεια τους καθημερινούς προβληματισμούς ενός συλλόγου της League One.

Ο Τζαμαϊκανός άσος μάλιστα νιώθει λιγότερο δημοφιλής στο σύλλογο από τη γυναίκα του. Η διοίκηση  φέτος κατάφερε να εξασφαλίσει ένα εξελιγμένο πούλμαν για τα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας. Πλέον, κατά την 4ωρη ή και πολλές φορές 6ωρη διαδρομή, οι παίκτες απολαμβάνουν Sky Sports, κάποιο έργο σε DVD ή παίζουν PlayStation. Όλοι φυσικά μπορούν και επισκέπτονται την κουζίνα του πούλμαν, την οποία πλέον εφοδιάζει με φαγητό η γυναίκα του Λίσμπι, μαγειρεύοντας μέχρι και ινδικό για όλη την αποστολή.

Σε κάποιες περιπτώσεις, το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από…ποδόσφαιρο!