Προβληματισμένος αλλά αισιόδοξος

Ο Γκάρι Νέβιλ εμφανώς απογοητευμένος από την ήττα της Αγγλίας στο φιλικό με τη Γερμανία, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πολύ μικρό ποσοστό Άγγλων ποδοσφαιριστών στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά επεσήμανε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.



Προβληματισμένος αλλά αισιόδοξος

Μόλις το 26% των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στις 20 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ είναι Άγγλοι και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να ανησυχούν οι ιθύνοντες του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο Νέβιλ, ο οποίος είναι μέλος του τεχνικού επιτελείου του Ρόι Χότζον, τόνισε πως το ποσοστό θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον στο 50% προκειμένου να μη χαθεί η ταυτότητα του ποδοσφαίρου της χώρας. «Δεν γίνεται η Γερμανία να έχει ποσοστό στο 48% και εμείς στο 26%. Δεν κάνει κακό μόνο στην εθνική ομάδα αλλά και στο πρωτάθλημα. Έχουμε τόσους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές αλλά μπορούμε να βγάλουμε κι άλλους» δήλωσε αρχικά και στη συνέχεια έστειλε το αισιόδοξο μήνυμα «Πείτε με βλάκα αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε ένα μεγάλο τουρνουά μέσα στα επόμενα 15-20 χρόνια. Το καλοκαίρι ίσως εκπλήξουμε κάποιους με την παρουσία μας στη Βραζιλία».