Δεν μπορεί και της… φαίνεται

Πονάει, υστερεί, αδυνατεί. Η Αγγλία αποδείχθηκε κατώτερη της Γερμανίας στο φιλικό… ντέρμπι που έγινε το βράδυ της Τρίτης στο «Γουέμπλεϊ», γνώρισε την ήττα από το σύνολο του Γιόακιμ Λεβ με 1-0 και έκλεισε τις υποχρεώσεις της με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.



Δεν μπορεί και της… φαίνεται

Αν και ξεκίνησε το παιχνίδι πατώντας καλύτερα στο χορτάρι, η Αγγλία εμφάνισε μεγάλες αδυναμίες κόντρα στη Γερμανία και ηττήθηκε για δεύτερη φορά (1-0) μετά το 2-0 από τη Χιλή.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πιο φρέσκοι και πιο κινητικοί στη συνέχεια, και παρά το γεγονός πως έπαιξαν αρκετά με τη μπάλα στα πόδια, βρήκαν λύσεις από τον… αέρα. Ο Περ Μερτεζάκερ επωφελήθηκε την αδράνεια των αμυντικών των «τριών λιονταριών» και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι στο 39’, για να διαμορφώσει το τελικό όπως αποδείχθηκε σκορ.

Μάλιστα, ο Ρόι Χότζον μάλλον θα πρέπει να αισθάνεται ευγνώμων στον Τζο Χαρτ, ο οποίος στην επανεμφάνισή του κάτω από τα γκολπόστ, κατέβασε τα ρολά και απέτρεψε σε πολλές περιπτώσεις τη διεύρυνση του σκορ.

Το ματς:

Τα πρώτα 20 λεπτά ανήκαν ολοκληρωτικά στην Αγγλία. Οι γηπεδούχοι δεν έφτασαν καν κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος, αλλά είχαν την κατοχή της μπάλας, ενώ στα μετόπισθεν δεν απειλήθηκαν καθόλου από τους Γερμανούς. Στο 37’ ωστόσο άρχισε η πολιορκία της Γερμανίας που της απέφερε το γκολ. Ο Γκέτσε ξέφυγε από τον Άσλεϊ Κόουλ, αλλά ο Τζέραρντ γύρισε και έδιωξε τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα ο Μπέντερ της Ντόρτμουντ πέρασε από τον Γιαγκέλκα, αλλά ο «Steve G» ήταν πάλι εκεί που έπρεπε και έδιωξε σε κόρνερ. Ο Μερτεζάκερ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Χαρτ έκανε εκπληκτική απόκρουση για να απομακρύνει σε νέο κόρνερ. Ο Γκέτσε έγινε αποδέκτης της μπάλας, σέντραρε για τον Μερτεζάκερ και ο αμυντικός της Άρσεναλ δεν συγχώρεσε για δεύτερη φορά και έκανε το 1-0, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες. Ένα λεπτό πριν τα ό πριν τα 45’ ωστόσο, ο Τζέραρντ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, αλλά υο σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο του Βάιντενφελερ.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου επεφύλασσαν για αντεπιθέσεις εκατέρωθεν, αλλά στην ουσία καμία απειλή για τις δύο εστίες. Στο 55’ ο Μερτεζάκερ βρέθηκε μέσα στην περιοχή για ακόμη μία φορά, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το 2-0 με το κεφάλι. Δύο λεπτά αργότερα ο Τάουνσεντ βρέθηκε κοντά στο 1-1, αλλά το σουτ του με το αριστερό πέρασε ελάχιστα εκατοστά άουτ. Στο 65’ ο Χαρτ πραγματοποίησε ακόμη μία φοβερή επέμβαση, αυτή τη φορά σε σουτ του Γκέτσε, κράτησε το σκορ χαμηλά και έδειξε αποφασισμένος να κλείσει οριστικά τα στόματα των επικριτών του. Στο 69’ ο Στάριτζ δεν έκανε καλό κοντρόλ στην εξαιρετική σέντρα του Χέντερσον και έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Χαρτ, Γουόκερ, Γιαγκέλκα, Σμόλινγκ, Άσλεï Κόουλ (Γκιμπς 52’), Κλέβερλι, Τζέραρντ (Χέντερσον 56’), Τάουνσεντ, Ρούνεϊ (Μπάρκλεϊ 71’), Λαλάνα (Λάμπερτ 76’), Στάριτζ

Γερμανία: Βάιντενφελερ, Σμέλτσερ (Γιάνσεσν 46’), Βέστερμαν (Ντράξλερ 67’), Μερτεζάκερ, Μπόατενγκ (Χούμελς 46’ – Χέβεντες 66’), Λ. Μπέντερ, Σ. Μπέντερ, Γκέτσε, Κροός, Ρόις (Σούρλε 82’), Κρουζ (Σαμ 56’)