Τα λάθη του Σερ Αλεξ

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 45 λάθη εντόπισαν στην αυτοβιογραφία του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον κάποιοι …σχολαστικοί αναγνώστες



Τα λάθη του Σερ Αλεξ

Μπορεί  ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον να είναι ο πιο πετυχημένος Βρετανός προπονητής όμως αυτό δεν αποκλείει το γεγονός πως και αυτός έχει δικαίωμα στο λάθος.

Η αυτοβιογραφία του πρώην τεχνικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να γίνει το ταχύτερο σε πωλήσεις μη-μυθιστορηματικό βιβλίο φτάνοντας στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας τις 115,547 πωλήσεις. Όμως παρά την επιτυχία αυτή ανάγκασε τον εκδοτικό οίκο να απολογηθεί για λάθη που εντοπίστηκαν από κάποιους πιο…παρατηρητικούς αναγνώστες. Μάλιστα όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mirror, ο εκδοτικός οίκος Hodder & Stoughton απαντώντας σε email αναγνώστη ο οποίος επισήμανε τα λάθη, προθυμοποιήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα που έδωσε για την αγορά του βιβλίου.

«Σε διάφορες φάσεις ελέγξαμε τα στοιχεία του βιβλίου, δίνοντας το μάλιστα σε ανθρώπους του συλλόγου αλλά και σε ειδικούς του ποδοσφαίρου. Παρά το γεγονός ότι έγιναν πολλές διορθώσεις, δεν καταφέραμε να διορθώσουμε τα πάντα. Οι παρατηρήσεις που έχουν επισημανθεί θα ελεγχθούν και θα διορθωθούν στις προσεχείς επανεκδόσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον αναγνώστη ο εκδοτικός οίκος.

Κυρίως τα λάθη αφορούν χρονολογίες. Ένα από αυτά αφορούν στα χρόνια που έμεινε στο Ολντ Τράφορντ ο Ρόι Κιν, όπου στο βιβλίο αναφέρεται ότι ήταν έντεκα,  ενώ στην πραγματικότητα είναι δώδεκα

Λάθος υπάρχει και στην ηλικία που έκανε ντεμπούτο ο Ράιαν Γκίγκς με τον Φέργκιουσον να αναφέρει ότι ήταν στα 16, ενώ ο Ουαλλός ήταν 17 όταν πρωτόπαιξε.

Ωστόσο ο Σκωτσέζος έκανε και λάθος σε ημερομηνία που αφορά τον ίδιο, καθώς ανέφερε πως έβαλε βηματοδότη το 2002, ενώ αυτό συνέβη το 2004.