Λένον: «Στην εθνική για χρόνια ο Φόρστερ»

Ως μία από τις πιο ωραίες εμπειρίες στην προπονητική του καριέρα χαρακτήρισε ο Νιλ Λένον την… ανακάλυψη του Φρέιζερ Φόρστερ, που πλέον είναι διεθνής με την Αγγλία, ενώ τόνισε πως ο «κέρβερος» της Σέλτικ έχει όλα τα προσόντα να φοράει το εθνόσημο στο στήθος για πολλά χρόνια ακόμη.  



Λένον: «Στην εθνική για χρόνια ο Φόρστερ»

Τι κι αν έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Σκωτίας, δύο Κύπελλα, τι κι αν κατάφερε να πάει τη Σέλτικ στους 16, αλλά και να κερδίσει τη Μπαρσελόνα;

Για τον Νιλ Λένον μία από τις πιο ωραίες στιγμές στην καριέρα του, ήταν η αναγνώριση της προσπάθειας του Φρέιζερ Φόρστερ από τον τεχνικό της Αγγλίας, Ρόι Χότζον, ο οποίος κάλεσε τον τερματοφύλακα των Κελτών στην εθνική ομάδα.

«Το να πάρω έναν τερματοφύλακα που ήταν τρίτη επιλογή στη Νιούκαστλ και να τον κάνω να παίζει στην εθνική, ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα με τα οποία έχω ασχοληθεί και μία από τις καλύτερες εμπειρίες στην καριέρα μου» ανέφερε ο Λένον και πρόσθεσε:

«Ο Φρέιζερ δεν σταματάει να δουλεύει, αλλά ένα από τα πράγματα που μου αρέσουν σ’ αυτόν είναι η επιβλητική παρουσία του. Όταν κάνει μία απόκρουση, τα μεγάλα χέρια του χτυπούν με δύναμη τη μπάλα. Οι εμφανίσεις του στο Champions League είναι ένας από τους κύριους λόγους που ήμασταν τόσο επιτυχημένοι τα τελευταία χρόνια.

Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος που ο Ρόι Χότζον του έδωσε την ευκαιρία. Αλλά δεν θέλω να είναι κάτι προσωρινό για τον Φρέιζερ. Θέλω να τον βλέπω στην εθνική για τα επόμενα δύο, τρία, τέσσερα χρόνια αφού έχει βεβαίως όλα τα προσόντα για να το κάνει».

Ο Άγγλος πορτέρο βρίσκεται στη Σέλτικ από το 2010, τη χρονιά δηλαδή που ανέλαβε ο Λένον, όταν μετακινήθηκε εκεί ως δανεικός από τη Νιούκαστλ και το 2012 οι Σκωτσέζοι απέκτησαν το 100% των δικαιωμάτων του. Το ντεμπούτο του με την εθνική έγινε στο παιχνίδι κόντρα στη Χιλή, την περασμένη Παρασκευή.