«Απίθανος παίκτης ο Γιάκομπ»

Με άκρως εγκωμιαστικά λόγια μίλησε ο Γιουσούφ Μουλούμπου για τον συμπαίκτη του στη Γουέστ Μπρομ, Κλαούντιο Γιάκομπ, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο είναι ένα από τα πιο βασικά γρανάζια της μηχανής του Στιβ Κλαρκ.



«Απίθανος παίκτης ο Γιάκομπ»

Οι Γιουσούφ Μουλούμπου και Κλαούντιο Γιάκομπ βρίσκονται στη μεσαία γραμμή της Γουέστ Μπρομ από το 2012, από τότε δηλαδή που ο δεύτερος μετακόμισε στο «Χόθορνς».

Οι δυο τους έχουν μια άριστη συνεργασία, κάτι που φαίνεται στο χορτάρι, αλλά μαρτυριέται με τον πιο εμφατικό τρόπο από τα λεγόμενα του Μουλούμπου για τον Αργεντινό.

«Προστατεύει την άμυνά μας πολύ καλά και μου δίνει λίγη περισσότερη ελευθερία για να προωθηθώ. Στην προπόνηση δουλεύουμε πολύ σκληρά μαζί. Με βοηθάει το ότι μιλάω λίγα ισπανικά και έτσι συνεννοούμαστε. Αλλά είναι παίκτης που δεν χρειάζεται να μιλάει. Ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Κάθε φορά που παίζω, ξέρω που θα είναι» δήλωσε αρχικά ο Κονγκολέζος και πρόσθεσε:

«Είναι εύκολο να επικοινωνούμε γιατί είμαστε αρκετά ίδιοι. Το καλύτερο με τον Γιάκομπ είναι ότι ποτέ δεν σταματάει να τρέχει. Μου προσφέρει προστασία. Μου φαίνεται απίστευτο το πόσες μπάλες καταφέρνει να κερδίσει. Όταν μια ομάδα κερδίζει, τα εύσημα πάνε στην επίθεση. Αλλά αν δείτε πόσο τρέχει, θα εκπλαγείτε. Είναι απίστευτος».