Το καλό πράγμα… αργεί να γίνει

Ο Ερίκ Λαμέλα άργησε φέτος να βοηθήσει την Τότεναμ και οι Λονδρέζοι, όσο κι αν άργησαν να σκοράρουν, δεν θα άφηναν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία! Με τον Αργεντινό να πετυχαίνει ένα γκολ και να κερδίζει πέναλτι, τα «σπιρούνια» επιβλήθηκαν 2-1 της Σερίφ Τιρασπόλ και προκρίθηκαν στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ!   



Το καλό πράγμα… αργεί να γίνει

Η ομάδα του Αντρέ Βίλας – Μπόας, αν και ζορίστηκε στο πρώτο ημίχρονο μη μπορώντας να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, διατήρησε την ψυχραιμία της. Περισσότερο απ’ όλους το έκανε ο Ερίκ Λαμέλα, που έδειξε ότι σιγά – σιγά βρίσκει τον καλό του εαυτό.

Ο Αργεντινός εξτρέμ, με μια καταπληκτική εμφάνιση, ένα γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι, πρωταγωνίστησε από κοινού με τον Ζερμέιν Ντεφό. Ο Άγγλος φορ, εκτελώντας εύστοχα από την άσπρη βούλα για το δεύτερο γκολ της ομάδας του, έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της παρουσίας της Τότεναμ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 23 τέρματα, ξεπερνώντας την επίδοση του Μάρτιν Σίβερς. Επέστρεψε έπειτα από δύο μήνες ο Καπού!

Η Σερίφ μείωσε με τον Ίσα στο τελικό σκορ, ενώ είχε δοκάρι στο 25ο λεπτό με τον ίδιο παίκτη.

Τα «σπιρούνια», με αυτή τη νίκη, πέρασαν στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ!

Η βαθμολογία του 11ου γκρουπ:

1.Τότεναμ 12

2.Ανζί 7

3.Σερίφ 2

4.Τρόμσο 1

Το ματς:

Σε μια νύχτα που όλοι οι χαφ της Τότεναμ έδειχναν να βρίσκονται σε καλή μέρα και είχαν διάθεση να βοηθήσουν την ομάδα τους, τα «σπιρούνια» δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε μια κλασσική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Σερίφ Τιρασπόλ! Οι Μολδαβοί είχαν παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να αμυνθούν σθεναρά και τα κατάφεραν περίφημα. Περιόρισαν τους Λονδρέζους σε μακρινά σουτ και μάλιστα, ήταν αυτοί που στο 25’, στάθηκαν άτυχοι με το δοκάρι του Ίσα σε ξαφνική αντεπίθεση. Πολλές προσπάθειες πήρε πάνω του ο Ερίκ Λαμέλα, ενώ λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Ντεφό δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα στην πολύ καλή σέντρα του Σίγκουρντσον από δεξιά.

Ίδιο ήταν το σκηνικό καις το δεύτερο μέρος. Μόνο που η Σερίφ φάνηκε λίγο πιο τολμηρή όταν αποφάσιζε να βγει από τα καρέ της και να επισκεφθεί αυτά της Τότεναμ. Το μαρτυρά, άλλωστε και το καλό σουτ του Ρικαρντίνιο που στο 54’ υποχρέωσε τον Φρίντελ σε επέμβαση. Η Τότεναμ απάντησε ένα λεπτό αργότερα με πολύ καλό μακρινό σουτ του Έρικσεν που απομάκρυνε ο Τόμιτς. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο εκπληκτικός, Ερίκ Λαμέλα, με ωραίο αριστερό σουτ έκανε το 1-0, ενώ στο 65’, με καταπληκτική ενέργεια, κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Ντεφό διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και έγραψε ιστορία! Στο 72’, οι Μολδαβοί μείωσαν με κοντινή προβολή του Ίσα, αλλά το 2-1 ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Φρίντελ, Νόουτον, Γουόκερ, Καμπούλ, Βερτόνχεν, Ντεμπελέ, Καπού (58’ Παουλίνιο), Έρικσεν (81’ Χόλτμπι), Λαμέλα, Σίγκουρντσον (69’ Κέιν), Ντεφό

Σερίφ Τιρασπόλ: Τόμιτς, Μετούα, Παγιέ, Σάμαρτζιτς, Ρικαρντίνιο, Μπαλίμα, Καντού (73’ Α. Πασένκο), Μόγιαλ (61’ Φουρντούι), Στανόγεβιτς, Λούβανορ (88’ Χουλιάμ), Ισά