«Ο Φέργκιουσον ήθελε εκτός εθνικής τον Ρούνεϊ»

Εμπόδια στην κλήση του Γουέιν Ρούνεϊ στην εθνική ομάδα της Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 προσπάθησε να βάλει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του Σβεν Γκόραν Έρικσον.



«Ο Φέργκιουσον ήθελε εκτός εθνικής τον Ρούνεϊ»

Μετά τους ισχυρισμούς πως είχε υπογράψει συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία το 2002, ο Σβεν Γκόραν Έρικσον υποστηρίζει στην αυτοβιογραφία του πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έκανε το παν για να μείνει ο Γουέιν Ρούνεϊ εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006.

Ο λόγος ήταν ένας τραυματισμός, και για την ακρίβεια ένα σπάσιμο σε κόκκαλο, του Άγγλου επιθετικού, με τον προπονητή του στους «κόκκινους διαβόλους» να επιθυμεί την προφύλαξή του.

Η… ιστορία, όπως μας την παρουσιάζει ο Σουηδός πρώην κόουτς των «τριών λιονταριών», ξεκινάει με ένα τηλέφωνο.

«Με πήρε τηλέφωνο και φώναζε για να με πείσει να μην πάρω τον Ρούνεϊ μαζί μου» γράφει ο Έρικσον και συνεχίζει:

«Ο Ρούνεϊ και ο ατζέντης του ήξεραν τι έκανε ο Άλεξ. Ο ατζέντης του με κάλεσε και μου είπε: «Σβεν, πρέπει να τον πάρεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο». Ο Άλεξ ήθελε να προστατέψει τους παίκτες του. Το καταλαβαίνω, αλλά πρέπει να παλέψεις για την εθνική ομάδα της Αγγλίας. Είχαμε κάποιες καλές αντιπαραθέσεις».

Μάλιστα, ήταν τέτοια η επιμονή του Φέργκιουσον να μείνει στην Αγγλία ο Ρούνεϊ, που έβαλε τον γιατρό της Γιουνάιτεντ να πει ψέματα σε αυτόν της εθνικής.

«Ο γιατρός μας και εγώ συναντήσαμε τον Φέργκιουσον και τον γιατρό της Γιουνάιτεντ, στο προπονητικό της ομάδας. «Δεν μπορεί να παίξει στο Μουντιάλ» είπε ρητά ο Φέργκιουσον. Ο γιατρός έφερε κάποιες ακτινογραφίες, με τις οποίες ήθελε να μας πει ότι το σπασμένο κόκκαλο του Ρούνεϊ δεν θα είχε θεραπευτεί στην ώρα του. Όταν τελείωσε, ο γιατρός μας τον κοίταξε στα μάτια. «Γιατί κάθεσαι και μου λες ψέματα;» τον ρώτησε.

Ήταν ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη σε τέτοιου είδους τραυματισμούς. Ήθελα απλώς να έχω μια κάμερα και να τραβάω την φάτσα του Φέργκιουσον, όταν ο γιατρός μας είπε πως το κόκκαλο του Ρούνεϊ θα είναι έτοιμος για το Μουντιάλ. Και όταν τελείωσαν την κουβέντα οι γιατροί, είπα: «Σόρρυ Άλεξ, ο Ρούνεϊ θα έρθει μαζί μας», αναφέρει σε άλλο σημείο ο Σουηδός τεχνικός, που τώρα εργάζεται στην Κίνα.