Οι τραυματισμοί «αγαπούν» τον Γκιμπς

Αμφίβολος για την αναμέτρηση της Τετάρτης κόντρα στη Ντόρτμουντ είναι ο Κιραν Γκίμπς, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από τη χθεσινή αναμέτρηση της Αρσεναλ κόντρα στη Λίβερπουλ.



Οι τραυματισμοί «αγαπούν» τον Γκιμπς

Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε λίγες ώρες πριν το χθεσινό ματς στο «Emirates» ο αριστερός μπακ των «κανονιέρηδων» περιέγραφε τα δραματικά δευτερόλεπτα που έζησε όταν πριν από κάποια χρόνια τον είχε καλέσει στο τηλέφωνο ο γιατρός της ομάδας μετά το κάταγμα στο μετατάρσιο. «Μήπως πρόκειται να μου πει ότι δεν θα ξαναπαίξω ποδόσφαιρο;» είχε σκεφτεί εκείνη την στιγμή ο Γκίμπς. Τελικά ο γιατρός δεν του είπε κάτι τέτοιο, όμως η καριέρα του 24χρονου είναι στιγματισμένη από τραυματισμούς.  

Ένας ακόμη προστέθηκε και στη χθεσινή αναμέτρηση, από την οποία ο Γκιμπς αποχώρησε στο 77ο με πρόβλημα στη γάμπα. Η σοβαρότητα του τραυματισμού του δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί όμως είναι πολύ πιθανό πως δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί την Τετάρτη απέναντι στη Ντόρτμουντ.

Τέτοιες μέρες το 2009, κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης ο Γκίμπς είχε υποστεί κάταγμα στο μετατάρσιο σε μια κατά τ’αλλα απλή κόντρα με τον Μανγκαλά.  «Πονούσα πολύ, αλλά η αδρεναλίνη μου ήταν στα ύψη εκείνη την στιγμή. Προσπάθησα να περπατήσω αλλά δεν μπορούσα. Κοίταξα το πόδι μου και διαπίστωσα ότι το παπούτσι μου είχε κάνει τρύπα και έτρεχε αίμα. Στα αποδυτήρια πια, μου έκοψαν το παπούτσι για να το βγάλουν και είδα το τραύμα μου. Υπήρχε μια τρύπα σαν να είχε περάσει σφαίρα. Έκλεισα τα μάτια και δεν τα ξανάνοιξα μέχρι που έφτασα στο νοσοκομείο» περιέγραφε ο Γκίμπς στην συνέντευξη στον Independent.

Στο χειρουργείο χρειάστηκε να πάρουν οστό από τη λεκάνη του για να διορθώσουν τη ζημιά, όμως τελικά απαιτήθηκε και δεύτερη επέμβαση για να ξεπεράσει τελικά το πρόβλημα.

Σαν να μην ήταν αρκετά τα προβλήματα αυτά, το Νοέμβριο του 2011 χρειάστηκε να χειρουργηθεί και για κήλη.

Παρά τα προβλήματα που τον άφησαν εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα, η Αρσεναλ συνέχισε να δείχνει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του και έτσι τον περασμένο Δεκέμβριο προχώρησε στην ανανέωση του συμβολαίου του. Όμως και πάλι ο τραυματισμός του χτύπησε την πόρτα. Αυτή τη φορά στον μηρό.  Ωστόσο η περσινή σεζόν ήταν αυτή που ο Άγγλος άσος κατάφερε να κάνει τις περισσότερες εμφανίσεις με τη φανέλα της Αρσεναλ, φτάνοντας τελικά τις 34 συμμετοχές.  

Πάντως αν και κάθε φορά που τραυματιζόταν οι «κανονιέρηδες» φρόντιζαν να ενισχύουν το αριστερό αμυντικό άκρο τους με μια μεταγραφή, ο Γκίμπς φαίνεται πως συνεχίζει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Βενγκέρ.