Συλλήψεις για το ντέρμπι του Μπρίστολ

Σε πάνω από 50 έφτασαν συνολικά οι συλλήψεις οπαδών που μετείχαν στα επεισόδια στο ντέρμπι του Μπριστολ, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας σήμερα.    



Συλλήψεις για το ντέρμπι του Μπρίστολ

Μπορεί να πέρασαν σχεδόν δυο μήνες από τη διεξαγωγή του ντέρμπι του Μπρίστολ μεταξύ της Σίτι και της Ρόβερς, όμως τα επεισόδια που σημάδεψαν εκείνη την αναμέτρηση δεν μένουν ατιμώρητα από την αστυνομία.

Με εφόδους σε σπίτια στο Μπρίστολ, στο Μπάθ και στο Σόμερσετ η αστυνομία πραγματοποίησε 23 συλλήψεις οπαδών που μετείχαν στα επεισόδια, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό στους 50.

«Η σημερινή επιχείρηση στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στη μικρή μειοψηφία που θέλει να προκαλεί προβλήματα στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Μπορεί να θεωρείς ότι είσαι ένας ανώνυμος μέσα στο πλήθος και ότι κανείς δεν μπορεί να δει την αντικοινωνική συμπεριφορά σου, αλλά σκέψου την επόμενη φορά γιατί και οι 50 που βρίσκονται αυτοί την στιγμή στα κελιά μας σκεφτόντουσαν το ίδιο» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Από την στιγμή που έγινε τον Σεπτέμβριο το ματς, το οποίο ήταν το πρώτο μεταξύ των δυο ομάδων από το 2007, αστυνομικοί ερεύνησαν ώρες από το υλικό του κλειστού κυκλώματος, καθώς επίσης και φωτογραφίες τραβηγμένες από κινητά τηλέφωνα προκειμένου να ταχτοποιήσουν τους δράστες.  

Μάλιστα η αστυνομία είχε προχωρήσει στη δημοσιοποίηση 20 φωτογραφιών ζητώντας να επικοινωνήσει με όσους απεικονίζονταν. Κάποιοι από αυτούς προσήλθαν οικειοθελώς και ορισμένοι τελικά συνελήφθησαν.

Ήδη κάποιοι από τους συλληφθέντες του Σεπτεμβρίου οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών και τους έχουν επιβληθεί ποινές. Ένας 32χρονος άνδρας τιμωρήθηκε με πρόστιμο 500 λιρών και τριετή απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για ρίψη αντικειμένου.

Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν είναι η διατάραξη της δημόσιας τάξης, επίθεσης σε αστυνομικούς και εισβολή στον αγωνιστικό χώρο.