Συναγερμός στην αστυνομία για το ουαλικό ντέρμπι

Το πρώτο ουαλικό ντέρμπι μεταξύ Κάρντιφ και Σουόνσι σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ την Κυριακή έχει σημάνει συναγερμό στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες θα προμηθεύσουν με κάμερες τους αστυνομικούς.       



Συναγερμός στην αστυνομία για το ουαλικό ντέρμπι

Με ενσωματωμένες κάμερες στις στολές των αστυνομικών, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στη Βρετανία, σχεδιάζουν να καταγράψουν τις κινήσεις των οπαδών που θα χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι αρχές.

Σύμφωνα με το πλάνο θα υπάρχουν άνδρες της αστυνομίας τόσο ένστολοι όσο και με πολιτικά σε κάθε σταθμό και με τις κάμερες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τους οπαδούς σε σημεία που μπορεί να μην καλύπτει το κλειστό κύκλωμα.

Οι οπαδοί της Σουόνσι θα φτάσουν με πούλμαν στο Κάρντιφ  συνοδεία αστυνομίας. Μάλιστα όπως λέγεται μόνο όσοι ταξιδέψουν με αυτόν τον τρόπο θα έχουν δυνατότητα να λάβουν εισιτήρια για τον αγώνα.

Η αστυνομία δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πλάνο της για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι, όμως εκπρόσωπος της εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως στο παρελθόν η αστυνομία έχει ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις σημαντικών αγώνων (όπως οι τελικοί του Κυπέλλου Αγγλίας) που φιλοξενήθηκαν στην πόλη.