Θύμα ρατσιστικής επίθεσης ο Γιαγιά Τουρέ

Στο στόχαστρο των οπαδών της ΤΣΣΚΑ βρέθηκε ο Γιαγιά Τουρέ στη Μόσχα, με τους Ρώσους να βρίζουν με ρατσιστικά συνθήματα τον Ιβοριανό. Ετοιμάζει επίσημη καταγγελία στην UEFA η Μάντσεστερ Σίτι, τη στιγμή που η Ομοσπονδία κάνει καμπάνια κατά τέτοιων φαινομένων.



Θύμα ρατσιστικής επίθεσης ο Γιαγιά Τουρέ

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε για ακόμη μία φορά έγχρωμος ποδοσφαιριστής σε ρωσικό γήπεδο, με τον Γιαγιά Τουρέ να βρίσκεται στο στόχαστρο.

Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Ρώσοι οπαδοί τον εξύβρισαν με ρατσιστικά σχόλια, για τα οποία οι «πολίτες» ετοιμάζονται να κάνουν επίσημη καταγγελία στην UEFA.

«Είναι απογοητευτικό όταν μιλάς για ανθρώπους που συνεχίζουν να το κάνουν αυτό. Είναι απίστευτο και πολύ λυπηρό από την πλευρά μου. Θεωρώ ότι η UEFA πρέπει να κάνει κάτι πολύ δραστικό. Θα ήταν ωραίο αν μπορούσε να το σταματήσει. Κάποια από τα συνθήματα ήταν πολύ ηλίθια και νομίζω πως η Ομοσπονδία πρέπει να επιβληθεί.

Ό,τι και να λέμε αυτοί συνεχίζουν. Πρέπει να κάνουμε κάτι για να σταματήσουν. Δεν χρειάζονται πολλά-πολλά, αλλά κάτι δραστικό. Όπως απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. Για εμένα, ως Αφρικανός, είναι κάτι σύνηθες να ακούω τέτοια σχόλια, αλλά πρέπει να γίνει κάτι επιτέλους» σχολίασε ο Ιβοριανός για όσα άκουγε διαρκώς.