«Συγγνώμη» από Χότζον

Σε γραπτή απολογία αναγκάστηκε να προχωρήσει ο Ρόι Χότζον για ανέκδοτο που χρησιμοποίησε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο του αγώνα με την Πολωνία.



«Συγγνώμη» από Χότζον

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την απευθείας πρόκριση της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του αγώνα με την Πολωνία ήρθε να ταράξει έστω και προσωρινά τα νερά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προ τους παίκτες του ο Ρόι Χότζον θέλησε να τονίσει την σημασία της συχνής τροφοδότησης του Αντρος Τάουνσεντ από τον Κρις Σμόλινγκ στη δεξιά πτέρυγα της Αγγλίας χρησιμοποιώντας ένα ανέκδοτο με μια μαιμού που στέλνει η NASA στο διάστημα. Σύμφωνα με το ανέκδοτο, η NASA έστειλε στο διάστημα μια μαιμού και έναν άνδρα στο διάστημα. Όταν η αποστολή έφτασε στον προορισμό της, η μαιμού ανέλαβε να φέρει εις πέρας ότι της ζητούσαν από το διαστημικό κέντρο με το οποίο επικοινωνούσε.  Μέτα από λίγη ώρα και ο άνδρας αποφάσισε να ρωτήσει τι πρέπει να κάνει αυτός. «Σε 15 λεπτά, τάισε τη μαιμού» ήταν η απάντηση που έλαβε από την NASA.

Αν και όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ ο άσος της Τότεναμ δεν αισθάνθηκε προσβεβλημένος από το ανέκδοτο που χρησιμοποίησε ο προπονητής του, τουλάχιστον ένας συμπαίκτης του θεώρησε πως υπήρχε  μια ρατσιστική χροιά, αναγκάζοντας τον Χότζον να απολογηθεί σήμερα με γραπτή δήλωση.  «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη αν προσέβαλλα κάποιον με αυτό που είπα στο ημίχρονο. Δεν είχα καμία απολύτως πρόθεση να πω κάτι ακατάλληλο. Αυτό το ξεκαθάρισα αμέσως στον Αντρος στα αποδυτήρια. Μίλησα μαζί του και την Τετάρτη ξανά και διαβεβαίωσε τόσο εμένα όσο και την FA πως δεν προσβλήθηκε και πως κατάλαβε το τι ήθελα να τονίσω με αυτό που είπα».

Προς υπεράσπιση του Ρόι Χότζον έσπευσε να σχολιάσει μέσω twitter και ο Γουέιν Ρούνει. «Είδα το πρωί το θέμα σχετικά με τον Ρόι. Δεν έκανε κάτι κακό. Αυτό είναι γελοίο» ανέφερε ο σκόρερ του πρώτου τέρματος της Αγγλίας την Τρίτη.