Και τώρα… σάμπα! (video)

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας τα κατάφερε! Τα «τρία λιοντάρια» θα βρεθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία, αφού επικράτησαν 2-0 της Πολωνίας στο «Γουέμπλεϊ» στην τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης, ολοκληρώνοντας με απόλυτη επιτυχία την αποστολή τους!



Και τώρα… σάμπα! (video)

Ρολόγια… σε ώρα Βραζιλίας.

Τσεκάρισμα εισιτηρίων, μαθήματα σάμπα και σε λίγους μήνες… βαλίτσες για τη χώρα που θα φιλοξενήσει τη σπουδαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση!

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας εκτέλεσε με απόλυτη επιτυχία την αποστολή της, πήρε τη νίκη επί της Πολωνίας με σκορ 2-0 χάρη στην κεφαλιά του Γουέιν Ρούνεϊ στο 41ο λεπτό και την προβολή του Τζέραρντ στο 88’ και θα βρεθεί στη Βραζιλία για το Μουντιάλ του επόμενου καλοκαιριού!

Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο από το σύνολο του Ρόι Χότζον που είχε τον απόλυτο έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, εξασφαλίζοντας το πολυπόθητο «εισιτήριο»!

Η τελική βαθμολογία του 8ου προκριματικού ομίλου:

1.Αγγλία 22

2.Ουκρανία 21

3.Μαυροβούνιο 15

4.Πολωνία 13

5.Μολδαβία 11

6.Σαν Μαρίνο 0

Το ματς:

Όσο υπομονετικά ξεκίνησε η Αγγλία στο παιχνίδι και όσο ανιαρό κι αν ήταν το ματς στα πρώτα του λεπτά, άλλο τόσο ενδιαφέρον έγινε. Τα «τρία λιοντάρια», προτίμησαν να βγουν στην επίθεση υπομονετικά, την ώρα που η Πολωνία περίμενε στα καρέ της και προσπάθησε να…αντιγράψει τον τρόπο των Μαυροβουνίων, αφού διέκριναν αδυναμίες της ομάδας του Χότζον στις αντεπιθέσεις. Η πρώτη καλή στιγμή για τα «τρία λιοντάρια» ήρθε στο 10ο λεπτό από σουτ του Τάουνσεντ που απομάκρυνε ο Σέζνι και στην επαναφορά, ο Γουέλμπεκ απέτυχε να σκοράρει με κεφαλιά – «ψαράκι». Οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» στις καλές στιγμές με το σουτ του ιδιαίτερα δραστήριου, Σόμποτα, στο 14’ που πέρασε άουτ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο η Αγγλία ανέβαζε «στροφές» και ρυθμό, αλλά στο 23’, λίγο έλειψε να μαζέψει ο Χαρτ τη μπάλα από τα δίχτυα του μετά το πλασέ του Λεβαντόφσκι, σε μια εξαιρετική αντεπίθεση της Πολωνίας. Στο 26ο λεπτό, ο Τάουνσεντ με καταπληκτικό αριστερό σουτ λίγο έξω από την περιοχή του Σέζνι έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και όσο πίεζαν οι Άγγλοι, τόσο «μύριζε» γκολ. Αυτό, τελικά, ήρθε στο 41’, από πολύ «γλυκιά» σέντρα του Μπέινς στην «καρδιά» της πολωνικής άμυνας και κεφαλιά του Γουέιν Ρούνεϊ που έκανε το 1-0, για να ξεσηκωθεί όλο το «Γουέμπλεϊ»!

Οι Πολωνοί εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πιέσουν και να ανατρέψουν τα δεδομένα στο παιχνίδι, αλλά αυτό κράτησε… ελάχιστα δευτερόλεπτα και χωρίς ουσιαστική απειλή προς την εστία του Τζο Χαρτ. Η Αγγλία, κατάφερε πολύ γρήγορα να ξαναβρεθεί στην αντίπαλη εστία, για να ψάξει και το δεύτερο γκολ που θα την ηρεμούσε ακόμα περισσότερο. Στο 51’, από εκτέλεση κόρνερ του Τζέραρντ, ο Κέιχιλ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Σέζνι είπε «όχι». Όπως ακριβώς το έκανε και ο Χαρτ σε τετ-α-τετ με τον Λεβαντόφσκι, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα! Ο διεθνής φορ της Ντόρτμουντ τσίμπησε τη μπάλα μπροστά από τον πορτιέρο της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ο τελευταίος είχε κλείσει σωστά το οπτικό πεδίο του αντιπάλου του και με το κορμί, έσωσε.

Τα «τρία λιοντάρια» είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, είχαν σωστές τοποθετήσεις από τους αμυντικούς τους στις αντεπιθέσεις των Πολωνών και ένα δεύτερο γκολ θα ήταν ικανό να τελειώσει το παιχνίδι. Οι παίκτες του Χότζον δεν βιάζονταν, κυκλοφορούσαν τη μπάλα, περίμεναν ώστε να ανοιχτούν οι Πολωνοί και στο 78’, ο Στάριτζ έκανε το δυνατό, δεξί σουτ στην κίνηση, για να δει τον Σέζνι να πραγματοποιεί καλή επέμβαση, κρατώντας το 1-0. Ο διεθνής τερματοφύλακας της Άρσεναλ, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο 88’, όταν ο Τζέραρντ με ατομική προσπάθεια, λίγη εύνοια της τύχης και ωραία προβολή, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 εν μέσω παροξυσμού από τους Άγγλους οπαδούς!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Χαρτ, Σμόλινγκ, Γιαγκέλκα, Κέιχιλ, Μπέινς, Τζέραρντ, Κάρικ (70’ Λάμπαρντ), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ, Τάουνσεντ (86’ Μίλνερ), Στάριτζ (82’ Γουίλσιρ)

Πολωνία: Σέζνι, Τσέλεμπαν, Γιεντρέβτσικ, Γκλικ, Βοιτκόβιακ, Κριτσόβιακ, Μ. Λεβαντόφσκι (45’ Κλιτς), Μπλαστσικόφσκι, Μιερζεβέφσκι (75’ Ζιελίνσκι), Σομπότα (65’ Πέτσκο), Ρ. Λεβαντόφσκι