«Μειώστε τους ξένους στην Τσάμπιονσιπ»

Τον περιορισμό του αριθμού των ξένων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Τσάμπιονσιπ ζήτα ο τεχνικός της εθνικής ομάδας των ελπίδων της Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκειτ. 



«Μειώστε τους ξένους στην Τσάμπιονσιπ»

Τη δυνατότητα ανάπτυξης των Άγγλων ποδοσφαιριστών επιθυμεί ο Γκάρεθ Σάουθγκειτ, ο οποίος ζητά να μπει ένα όριο στον αριθμό των ξένων που θα αγωνίζονται στους συλλόγους της Τσάμπιονσιπ.

«Μπορώ να καταλάβω γιατί οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ θέλουν να φέρνουν τους καλύτερους ξένους, αλλά αν αυτοί έρχονται και στην Τσάμπιονσιπ δεν μπορεί να είναι οι καλύτεροι λόγω της φύσης της κατηγορίας στην οποία έρχονται να παίξουν. Ωστόσο κάποιες φορές σημασία παίζουν και τα οικονομικά καθώς κάποιοι ξένοι είναι πιο φθηνοί» τόνισε ο τεχνικός της εθνικής ομάδας u-21.

«Θα έπρεπε να δίνεται έμφαση στην Τσάμπιονσιπ ώστε να αγωνίζονται Άγγλοι ή Βρετανοί ποδοσφαιριστές» συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως το υψηλότερο ποσοστό Αγγλων ποδοσφαιριστών σε μια ομάδα της Τσάμπιονσιπ είναι 69,2% στην Μπάρνσλει όπου υπάρχουν 18 Άγγλοι ποδοσφαιριστές και 8 ξένοι. Στον αντίποδα, στη Γουοτφορντ το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 19,1% καθώς στην ομάδα υπάρχουν μόλις τέσσερις Άγγλοι και 17 ξένοι παίκτες.