Η Βραζιλία… στο χέρι της! (video)

Άλλο ένα βήμα και… φτιάχνει βαλίτσες για Ρίο! Η εθνική ομάδα της Αγγλίας επικράτησε 4-1 του Μαυροβουνίου στο «Γουέμπλεϊ», παρέμεινε στην κορυφή του 8ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2014 και αυτή ορίζει τη μοίρα της και την πρόκριση στην τελική φάση της σπουδαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης! 



Η Βραζιλία… στο χέρι της! (video)

Μπορεί μέχρι σήμερα να μην είχε κερδίσει το Μαυροβούνιο, αλλά στο κρισιμότερο παιχνίδι, η Αγγλία το έκανε και με εμφατικό τρόπο!

Οι ποδοσφαιριστές του Ρόι Χότζον έδειξαν πόσο «διψασμένοι» είναι για την πρόκριση και με τα γκολ των Ρούνεϊ (48’), Μπόσκοβιτς (αυτ. 63’), Τάουνσεντ (78’) και Στάριτζ (92’) πήραν τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.

Πλέον, όλα είναι στο χέρι των «τριών λιονταριών» που θα πρέπει την προσεχή Τρίτη (15/10) να πάρουν τη νίκη απέναντι στην Πολωνία και να… τσεκάρουν τα εισιτήριά τους για το Ρίο!

Θετικότατο ντεμπούτο και γκολ για τον Άντρος Τάουνσεντ που αποθεώθηκε τη στιγμή της αντικατάστασής του από τον Τζακ Γουίλσιρ, στο 80ο λεπτό!

Η βαθμολογία του 8ου προκριματικού ομίλου:

1.Αγγλία 19

2.Ουκρανία 18

3.Μαυροβούνιο 15

4.Πολωνία 13

5.Μολδαβία 8

6.Σαν Μαρίνο 0

Το ματς:

Η Αγγλία εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο δείχνοντας πως γνώριζε την κρισιμότητα της αναμέτρησης. Καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας από τα «τρία λιοντάρια» που είχαν κλείσει τους Μαυροβούνιους στα καρέ τους, αλλά αυτό, δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των παικτών του Χότζον. Χωρίς φαντασία και χωρίς την σωστή κάθετη μπαλιά, οι Άγγλοι βρέθηκαν να απειλούν την εστία του Πόλεκσιτς μονάχα με μακρινά σουτ. Στο 23’ ο Γουέλμπεκ βρέθηκε μέσα στην περιοχή από πλάγια θέση αλλά νικήθηκε από τον αντίπαλο πορτιέρο, ενώ στο 40’, ο Γουέιν Ρούνεϊ από ασταθή απόκρουση του Πόλεκσιτς σε σουτ του Τάουνσεντ, έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού. Οι Άγγλοι πίεσαν προς το φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά δεν σημειώθηκε κάποια μεγάλη φάση.

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν ιδανικό για την Αγγλία! Από κούρσα του εξαιρετικού, Άντρος Τάουνσεντ από δεξιά και γύρισμα στην περιοχή, ο Γουέλμπεκ έκανε το πρώτο σουτ, ο Πόλεκσιτς απομάκρυνε αλλά ο Ρούνεϊ πήρε το «ριμπάουντ» και έγραψε το 1-0 στο 48ο λεπτό! Ο Χαρτ απομάκρυνε εκπληκτικά την ωραία γυριστή κεφαλιά του Νταμιάνοβιτς στο 54’ και η τύχη χαμογέλασε στα «τρία λιοντάρια», οδηγώντας τα στη νίκη. Από γύρισμα του Γουέλμπεκ στο 63’, ο Μπόσκοβιτς προσπάθησε να απομακρύνει, αλλά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πόλεκσιτς για το 2-0! Το δοκάρι του Γιόβετιτς αμέσως μετά το δεύτερο γκολ, ίσως ανησύχησε τους Άγγλους που συνέχισαν να επιτίθενται ώστε να μην μπουν σε… μπελάδες. Αυτούς, δηλαδή, που παραλίγο να φέρει το γκολ του Νταμιάνοβιτς στο 71ο λεπτό, όταν και έγινε το 2-1. Τα πάντα τελείωσαν στο 78ο λεπτό, όταν ο Άντρος Τάουνσεντ στο ντεμπούτο του με δυνατό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ και στις καθυστερήσεις, ο Στάριτζ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, έγραψε το τελικό 4-1!


England vs Montenegro 4:1 GOALS HIGHLIGHTS από footballdaily1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Χαρτ, Γουόκερ, Μπέινς, Τζέραρντ (87’ Μίλνερ), Κέιχιλ, Γιαγκέλκα, Τάουνσεντ (80’ Γουίλσιρ), Λάμπαρντ (65’ Κάρικ), Στάριτζ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ

Μαυροβούνιο: Πόλεκσιτς, Παβίσεβιτς (57’ Μπεκιράι), Γιοβάνοβιτς, Ντρίνσιτς, Κεκόγιεβιτς, Σάβιτς, Ζβέροτιτς, Μπόσκοβιτς, Νταμιάνοβιτς, Γιόβετιτς (81’ Κασαλίκα), Βολκόφ (72’ Βούκσεβιτς)