Σχεδόν μηδένισε το χρέος της η Νόριτς

Με κερδοφορία της τάξης του μισού εκατομμυρίου λιρών ολοκλήρωσε τη χρονιά που έληξε στις 31 Μαιού 2013 η Νόριτς, η οποία κατάφερε να αποπληρώσει και σχεδόν όλο το χρέος της, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. 



Σχεδόν μηδένισε το χρέος της η Νόριτς

Όχι μόνο κατάφερε να μειώσει το χρέος της, αλλά η Νόριτς κατάφερε να καταγράψει και κέρδη για την χρονιά που ολοκληρώθηκε το τέλος Μαίου.

Τα συνολικά έσοδα του συλλόγου αυξήθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατά 4,4 εκ. λίρες και έφτασαν τα 78,7 εκατομμύρια. 

Από την άλλη μπορεί το κέρδος για τη φετινή χρονιά να είναι μόλις μισό εκατομμύριο λίρες σε σχέση με τα 13,5 εκ. λίρες που είχε παρουσιάσει την περασμένη χρόνια, όμως ο σύλλογος προχώρησε σε δραστική μείωση του χρέους του το οποίο από τα 11,3 εκ. λίρες έφτασε τις 900.000 λίρες. Μάλιστα οι 700,000 δεσμεύονται με προνομιούχες μετοχές ενώ  οι υπόλοιπες 200,000 εξοφλήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως είναι λογικό, ο πρόεδρος της Νόριτς Αλαν Μπόουκετ εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα οικονομικά αποτελέσματα της χρονιάς και τόνισε : «Έχουμε καταφέρει να παγιώσουμε τη θέση μας στην Πρέμιερ Λιγκ αυξάνοντας τις δαπάνες για το ποδοσφαιρικό τμήμα κατά 46%, αλλά είμαστε και από τους λίγους συλλόγους στην Πρεμιερ Λιγκ με κερδοφορία, ενώ έχω αποπληρώσει και τα χρέη μας»