Κάρικ: «Στην κατάλληλη ομάδα ο Γιανουζάι»

Το εγκώμιο του Αντνάν Γιανουζάι έπλεξε ο συμπαίκτης του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάικλ Κάρικ  που επισήμανε ότι ο 18χρονος είναι στην κατάλληλη ομάδα, με τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω του για να κάνει σπουδαία καριέρα.  



Κάρικ: «Στην κατάλληλη ομάδα ο Γιανουζάι»

Ο νεαρός άσος «έκλεψε» τις εντυπώσεις με τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στη Σάντερλαντ δίνοντας τη νίκη στη Γιουνάιτεντ και όπως είναι λογικό, τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του τις τελευταίες μέρες.

Σε αυτό αναφέρθηκε ο Κάρικ, τονίζοντας πως ο Γιανουζάι μπορεί να διαχειριστεί την πίεση που θα δημιουργηθεί πλέον γύρω του. «Είναι νέος αλλά μαθαίνει γρήγορα, είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει μια χαρά. Τα νέα παιδιά μπαίνουν στην ομάδα και η ζωή τους μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα. Δημιουργούνται προσδοκίες και περισσότερες ευθύνες από την στιγμή που θα παίξουν στην πρώτη ομάδα. Ωστόσο, είναι στο σωστό μέρος με τους σωστούς ανθρώπους γύρω του και πιστεύω ότι δεν θα ξεφύγει», δήλωσε αρχικά ο Άγγλος μέσος και πρόσθεσε:

«Εγώ και οι άλλοι έμπειροι παίκτες της ομάδας είμαστε εδώ για να δώσουμε το παράδειγμα και να βοηθήσουμε. Δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά του αέρα ή να επιβραβεύεται συνεχώς γιατί έτσι φορτώνεται με περισσότερη πίεση. Θα έχει καλές και κακές μέρες γιατί ακόμα μαθαίνει».

Όσο για την εμφάνιση του Γιανουζάι στο ματς με την Σάντερλαντ, ο Κάρικ συμπλήρωσε: «Ήταν πολύ καλός. Έκανε αυτά που δουλεύει στην προπόνηση. Είναι ήδη αρκετά έτοιμος και καλός παίκτης. Είναι 18 αλλά δεν παίζει σαν… παιδί. Ανήκει στην ομάδα οπότε είναι ένας από εμάς και δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι ή πόσα ματς έχει παίξει. Ο προπονητής τον επέλεξε και τον εμπιστεύεται. Υπάρχουν συμβουλές που οι μεγαλύτεροι θα του δώσουμε , όπως έγινε με τη Σάντερλαντ. Του είπα να πατήσει λίγο περισσότερο περιοχή, κάτι που προφανώς είχε αποτέλεσμα. Ξαναλέω, είναι στην σωστή ομάδα, με τους κατάλληλους ανθρώπους, τον κατάλληλο προπονητή και συμπαίκτες. Αν δουλέψει σωστά και προσγειωμένα θα έχει την ευκαιρία για μία λαμπρή καριέρα».